Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

ZÁNĚT TROJKLANNÉHO NERVU BABSKÉ RADY

OBSAH

Homeopatikum představuje produkt alternativní a přírodní medicíny, která se stává stále uznávanější a využívanější. Homeopatické léky jsou volně prodejné, zcela bez předpisu je tedy může pořídit každý bez ohledu na věk. Vždy byste si ale měli být jistí správností léku vzhledem k dané chorobě nebo příznaku onemocnění. S tím by vám mohli poradit i zaměstnanci lékáren. Homeopatika jsou oblíbená z mnoha důvodů. Jedním z nich je fakt, že se velmi často podávají dětem, a to nejen kvůli pozitivním účinkům, ale i z důvodu dobré snášenlivosti. Homeopatika se totiž nevyznačují žádnými vedlejšími účinky, nepůsobí tudíž nijak zle na dětský organismus (na rozdíl od antibiotik).

Zdroj: Homeopatikum Arnica Montana

Diskuze

V diskuzi BOLEST UCHA Z DASNE( PARADENTOZOU) se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobry den,od te doby co me boli leva strana celisti ( dasne ),se projevuje silna bolest ucha take na leve strane. Nejvic me to boli v noci uz vubec nespim v noci. Bolest trva vic jak tri tydny DASNE I UCHO BOLI NAJEDNOU ,mam jit k usnimu?prvni prijde bolest dasni a pak ucha z ucha mi netece moc mazu tak normalne, citim jen takovy tlak a tukani ,boli z toho i hlava .dekuji za odpovet.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anička.

Dobrý den před 14dní jsem prodělala anginu a od té doby mě bolí "jakoby" uzlina a bolest vystřeluje přes zuby a spánek do hlavy. V noci se budím bolesti hlavy. Nemůže to být zánět trojklaneho nervu? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Bolest ucha z dasne( paradentozou)

Babské rady na zánět středního ucha

Při zánětu středního ucha použijte šťávu z netřesku. Postup je následující: utrhne se šťavnatý lísteček netřesku a šťáva se přímo vymačká do ucha. Výborný je i octan hlinitý. Na zánět středního ucha babské rady dále doporučují třeba stroužek česneku (tedy všestranný přírodní zázrak s antibiotickými účinky), který velmi dobře dezinfikuje.

Zdroj: Zánět středního ucha

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST UCHA Z DASNE( PARADENTOZOU) se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobry den,od te doby co me boli leva strana celisti ( dasne ),se projevuje silna bolest ucha take na leve strane. Nejvic me to boli v noci uz vubec nespim v noci. Bolest trva vic jak tri tydny DASNE I UCHO BOLI NAJEDNOU ,mam jit k usnimu?prvni prijde bolest dasni a pak ucha z ucha mi netece moc mazu tak normalne, citim jen takovy tlak a tukani ,boli z toho i hlava .dekuji za odpovet.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Klidně to může být zánět trojklanného nervu. Začátek a příčina může být v čelisti a bolestivě to pak přelejzá k uchu. Určitě je potřeba to řešit, ale nejdříve u zubaře a až pak na ORL.

Zdroj: diskuze Bolest ucha z dasne( paradentozou)

Příčiny bolesti uší

  • Infekce vnějšího zvukovodu
  • Barotrauma
  • Blokáda ušním mazem
  • Zánět středního ucha
  • Nachlazení

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Diskuze

V diskuzi TROJKLANÝ NERV PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Bastl.

Léčim se s trojklanym nervem a znecitlivel mi spodni ret,brada a dasno.Nevim si rady a každý doktor to okomentoval že se to zase vrati k normalu.Ale už to trvá dva měsíce a pořád je to stejné.Nemá někdo nejakou radu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alexia.

Trpím na to jak pes mám 5x injekce trjdávku jak pro koně, a léky u trojklanného nervu ,to je v obličeji léčila jsem to akumpunktůrou a elektroléčbou
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Trojklaný nerv příznaky

Babské rady na zánět dásní

Na zánět dásně pomáhají výplachy ze šalvěje, slézu lesního a dubové kůry. Stejně jako při každém jiném zánětu i zde pomáhá heřmánek. Z homeopatik se doporučuje Staphysagria 9CH, Mercurius Solubilis 9CH nebo Hypericum Perforatum 9CH.

Jako domácí léčba se doporučuje výplach z heřmánku a šalvěje, nejlépe si však můžete pomoci zdokonalením zubní hygieny. Prevencí vzniku zánětlivého onemocnění dásní je pravidelné čištění zubů a ústní hygiena. Každých šest měsíců se doporučuje nechat si vyšetřit chrup u stomatologa a absolvovat sezení u dentální hygienistky. Lékaře navštivte, pokud krvácíte při čištění zubů, případně při bolestivosti dásní či při změně jejich barvy.

Zdroj: Babské rady na zánět dásní

Poradna

V naší poradně s názvem PATER PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka Zapletalová.

Dobrý den pane Pleskači.
Mám prosím dotaz,
Měla jsem zánět trojklanného nervů. Obličej jsem mazala třezalkovým olejem na uvolnění bolesti. Bolest po týdnu povolila, ale na tváři mě zůstal 3cm červený flek.Použila jsem už spoustu mastiček a po 3 měsících flek stále nemizí. Prosím moc o radu, jak se fleku zbavit.
Dekuji za odpověď
Hezký den,
Zapletalová Blanka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Opalte se na sluníčku. Slunce zbarví vaší pokožku do hněda a tím červený flek splyne s okolní kůží a nebude vidět. Až vám opálení na konci léta vyprchá, tak stopy po flíčku zmizí a pokožka bude jako dřív.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pater pleskač

Zánět středního ucha

Zánět středního ucha neboli otitida je jednou z nejčastějších dětských nemocí. Projevuje se bolestí ucha, teplotou až horečkou a obvykle vede k návštěvě pohotovosti (neboť propuká nejčastěji v noci a jeho průběh je velmi rychlý). Pro pochopení vzniku zánětu středního ucha a důvodu, proč je jeho výskyt výrazně vyšší u dětí než u dospělých, je vhodné seznámit se zevrubně se stavbou ucha.

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Diskuze

V diskuzi BOLEST ČELISTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.

Již 6 let trpím bolesti horní čelisti po vynětí zubní protézy. Byla mi stanovena diagnoza zánět trojklanného nervu bez jakéhokoliv dalšího vyšetření. S protézou v ústech vydržím maximálně 3 hodiny, pak mi je na zvracení, když jivyndám mám neskutečnou bolest na kterou mi za bere pouze čtvrtina léku na spaní.Bez léku na spaní jsem nespala už 5 let. Snad to do smrti vydržím. Je mi 59 let.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest čelisti

Babské rady na zánět zubu

Zánět zubu je velmi bolestivé onemocnění, které do ordinací zubních lékařů přivede i ty, kteří se jim jinak vyhýbají. Zánět bývá způsoben zubním kazem. Jediné, co v tomto případě můžete udělat, je navštívit stomatologa. I v případě samotných příznaků zubního kazu (lokální zvýšená citlivost na některé druhy potravin a nápojů, například na teplé či studené, sladké nebo kyselé), byste se měli co nejdříve objednat do stomatologické ambulance, aby vám mohl být zubní kaz co nejdříve ošetřen, a tak se předešlo riziku rozvoje bakteriálního zánětu a vzniku zubního váčku. Důležitou součástí prevence je rovněž dentální hygiena, stejně jako vyvarování se nadměrné konzumace pochutin s vysokým obsahem cukru, což platí jak pro pokrmy, tak pro nápoje.

Při ostré bolesti pomohou analgetika, studené obklady, výplachy chladným výluhem heřmánku. Ale toto je jen dočasná pomoc, návštěva u stomatologa bude nezbytná.

Zdroj: Babské rady na zánět dásní

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT SEDÍCÍHO NERVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Mám zánět sedaciho nervu. Cvičení injekce nepomahaji a tabletami jsem presynena Muže mi někdo poradit.??

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zánět sedícího nervu

Jak si sám vyléčit zánět středního ucha?

Při bolesti ucha může ke zmírnění zánětu pomoci přikládání studených obkladů za ucho, odtékání sekretu ze středouší Eustachovou trubicí vypomůžeme zvýšenou polohou hlavy při spaní. Babský recept – vkládání stroužku česneku do ucha – není odborníky příliš doporučován (účinky česneku nejspíš neproniknou za bubínek, hrozí komplikace s vyndáváním stroužku, případně poleptání zvukovodu).

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Diskuze

V diskuzi GABAOX 300 ML. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Vesela.

beru ji na bolest trojklanného nervů.musim ale k tomu brát ještě různá analgetika jinak to na bolest nezabírá.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bohumila Chudárková.

Lék Gabanox již užívám více neý 2 roky a bohužel pomáhá pouze v době,kdy nemám velmi bolestivé ataky,jinak jsem již vyzkoušela všechny volně prodejné léky na bolest.Zabírají pár dnů,pak se účinost snižuje.Když jsou bolesti nesnesitelné,skončím nakonec u lékaře pro recept na lék na předpis,v současné době Malbron.Ataka velmi silné bolesti trvá více než dva měsíce.

Zdroj: diskuze Gabaox 300 ml.

Diagnóza trojklaný nerv

Zánět druhé a třetí větve trojklaného nervu se často projevuje především bolestí zubů, což může někdy vést k nesprávné diagnóze. V případě, že si lékař, především zubař, neuvědomí, že by tyto potíže mohly být způsobeny zánětem trojklaného nervu, může nevhodnými zákroky, jako je vytržení podezřelých zdravých zubů, ještě více poškodit zdraví pacienta. V současné době existuje teorie, která vysvětluje, že zánět vzniká porušením obalu nervu. Diagnostika zánětu trojklaného nervu zahrnuje rentgen hlavy, počítačovou tomografii známou jako „cétéčko“, magnetickou rezonanci, punkci páteře s vyšetřením získaného mozkomíšního moku, evokované potenciály a tak dále.

Zdroj: Trojklaný nerv

Poradna

V naší poradně s názvem GODASAL NA ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zágorová.

Mám nemoc trojklanného nervu v dasnich, je to hrozně boestivé, můžu si případně vzit imobrufen, godosal užívám 1 tabletu denně a druhý dotaz gynekolog mi předepsalantibotika macmiror, není mi po nich dibře

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Godasal obsahuje kyselinu acetylsalicylovou a používá se k prevenci srdečních záchvatů nebo mrtvice. Časté nebo pravidelné užívání ibuprofenu může snížit účinnost Godasalu. Kromě toho může kombinace těchto léků zvýšit riziko vzniku gastrointestinálních vředů a krvácení. K bezpečnému užívání obou léků možná budete potřebovat úpravu dávky nebo častější sledování lékařem. Pokud si vezmete ibuprofen a objeví se u vás silná bolest břicha, nadýmání, náhlá závrať nebo točení hlavy, nevolnost, zvracení (zejména s krví), ztráta chuti k jídlu a/nebo černá dehtovitá stolice, okamžitě kontaktujte svého lékaře.
Pro tlumení silné bolesti při užívání Godasalu budete potřebovat silnější lék proti bolesti, který je na předpis. Domluvte se se svým neurologem na vhodném léku ve vašem případě.
Co se týče antibiotika Macmiror, tak mezi jeho nežádoucí účinky patří poruchy zažívacího traktu. Kontaktujte svého gynekologa a informujte ho o svých obtížích.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Godasal na ředění krve

Bylinky na sedací nerv

Na zánět sedacího nervu je velmi vhodná kopřiva. Čerstvou kopřivou přejíždějte po noze od kotníku po vnější straně nahoru až ke kyčli a zpět 2x, pak po zadní straně nohy až k patě 2x, nakonec přejeďte po hýždích a bedrech. Dále se doporučuje jarní kúra z kopřivy, což znamená vypít až 2 litry kopřivového čaje denně. Ten si připravíte tak, že 2 lžičky sušených listů kopřivy necháte louhovat ve ¼ l vroucí vody po dobu 5 až 10 minut. Tento čaj můžete dochutit limetkou a medem.

Zdroj: Zánět sedacího nervu

Diskuze

V diskuzi TROJKLANÝ NERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Nešporová.

Dobrý den, je mi něco málo přes sdmdesát a první co mě začalo bolet je pravé oko a mám ho hodně červené jako kdybych tam měla písek a pak následovalo pravé ucho hučí mně v něm a špatně na něho slyším. Zuby mě nebolí ani pravá tvář. Domnívala jsem se, že je to tzrojkalný nerv, ale nevím, jak tyto příznaky léčit? K lékařce jsem zatím nešla. Děkuji za odpověď Nešporová Z. Brno

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ruklik.

Dobrý den pane doktore,
Manžel již dva roky trpí zánětem trojklanného nervu. Zároveň se již 20 let léčí s RS ( je mu 40 let). Na zánět mu doktorka ve FN Brno Bohunice předepsala různé druhy léků, které zabíraly, ale teď nezabírají (před Vánocemi byl nemocný běžné nachlazení měl jen teploty bral Ibalgin400). Je možné, že kvůli nachlazení léky přestaly působit? Kdy je možné, aby lékař rozhodl pro chirurgický zákrok? Je zákrok nebezpečný? Bolesti má teď nesnesitelné a je hrozné se dívat s dětmi jak trpí.

Děkuji moc za odpověď

Kuklová

Zdroj: diskuze Trojklaný nerv

Zánět trojklaného nervu

Zánět trojklaného nervu charakterizují bleskově vznikající bolesti, které vždy postihují pouze jednu polovinu obličeje. Tyto vystřelující bolesti, které jsou často vnímány jako bolest zubů, jsou pro toto onemocnění typické. Vzniku bolestí předchází většinou zarudnutí postižené oblasti kůže a dále nos, slzné a slinné žlázy vylučují větší množství sekretů než normálně. Po každém záchvatu bolesti je postižená oblast kůže na malou chvíli jakoby otupená a necitlivá. Toto onemocnění zachvacuje většinou pouze jednu ze tří větví trojklaného nervu. Postiženi bývají spíše starší lidé.

Zdroj: Trojklaný nerv

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁNĚT SEDACÍHO NERVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jinddra krejčříková.

prosím o radu ,,co dělat.. mám zánět sedacího nervu už 4 týden vybrala jsem 10 injekcí na uvvolnění svalstva , léky od bolesti a nic nepomáhá, nyní chodím na rehabilitaci , to je cvičení a masáž,,prosím poradte bolest jde do spodní části zad přes levou hyždi a stehna. dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

V případě vleklého zánětu sedacího nervu se budete muset obrátit na neurologa, protože bude třeba provést vyšetření odhalující příčinu zánětu. Ve Vašem případě dochází k opětovné obnově zánětlivého ložiska a tím se nedaří zhojení a uklidnění bolestí. Nejlepší by bylo provést magnetickou rezonanci nebo CT a podle výsledků určit další léčbu. Stejně tak můžete požádat o pomoc kteréhokoli ortopéda. Hledejte lékaře, který bude mít zájem přijít na příčinu Vašich bolestí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zánět sedacího nervu

Příznaky

  • zarudnutí, pálení nebo bolest v krku vystřelující někdy do uší;
  • ztížené, bolestivé polykání;
  • pocit „knedlíku“ v krku;
  • chrapot;
  • zvětšené krční uzliny.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Co znamená zub bez nervu

Zub bez nervu najdeme u jedinců, kteří prodělali zánět zubu. Lékař totiž zachrání zub tím, že odstraní nerv ze zubu a vyplní zubní kanálky. Při plnění zubních kanálků se roztlačuje pečetící pasta do všech bočních kanálků a nedostupných částí zubu, aby se zalepily a nemohly být dalším zdrojem infekce (ne vždy se to ale podaří i při pečlivém ošetření). Jedním z používaných způsobů ošetření je i utěsňování „za studena“ roztlačováním tuhých gumových (gutaperčových) tyčinek do zubního kanálku.

Zdroj: Problémy se zuby

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Léčba trojklaného nervu

Zánět trojklaného nervu vzniká postižením senzitivní složky, rozlišujeme primární a sekundární neuralgii. Léčba primární neuralgie je medikamentózní a chirurgická, léčba sekundární neuralgie je podle primárního procesu + symptomatická léčba. Léčba spočívá v podávání analgetik, antiepileptik, injekčních vitamínů a léků z oblasti psychiatrie, jimiž lze změnit vztah pacienta k těžko ovlivnitelným záchvatům bolesti. Zoufalí pacienti často užívají nejrůznější kombinace nejrůznějších léků. Krajní léčebnou možností je operační zákrok na trojklaném nervu, například pomocí gama nože, nebo se aplikuje obstřik.

Zdroj: Trojklaný nerv

Citron proti blechám

Nakrájejte celý citron na tenké plátky a dejte je do půl litru vody. Přiveďte vodu s plátky k varu. Poté nechte pro maximální účinnost odležet přes noc . Nalijte do rozprašovače a postříkejte postižená místa.

Zdroj: Babské rady proti blechám


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP