Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

ZELENÁ KÁVA A JEJÍ ÚČINKY

OBSAH

Zelená káva a její účinky na lidské zdraví.

Výzkumem bylo potvrzeno, že zelená káva má příznivé účinky na hladinu krevního cukru. Zelená káva totiž zpomaluje vstřebávání glukózy do vašeho organismu a přispívá tak k vyrovnané hladině cukru (glukózy) v krvi. Díky tomu se zmenší i chuť na sladké a podpoří se tak dietní program. Dále jako každá káva, tak i káva zelená v sobě obsahuje kofein, který zrychluje metabolizmus a urychluje tak získávání energie ze stravy, popřípadě z tukových zásob, a tím taktéž pomůže při hubnutí. Zelená káva v sobě snoubí obé tyto vlastnosti.Proto je zelená káva pro hubnutí vhodnější než klasická káva z červených kávových plodů.

Další příznivé účinky zelené kávy na lidský organismus:

  • Zelená káva zpomaluje proces stárnutí a je tedy vhodná jako anti-aging potravina.
  • Zelená káva pomáhá lépe překonat únavu.
  • Pitím zelené kávy se omezuje ucpání cév.
  • Zelená káva je podpůrná při detoxikaci těla.
  • Zelená káva zlepšuje imunitní systém.

Zdroj: Zhubnout pomocí kávy

Diskuze

V diskuzi CHLOROGENOVÁ KYSELINA A ZELENA KAVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

chtela bych se zeptat jestli se muze zelena kava uzivat v tehotenstvi? Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Těhulky .

v těhotenstvy se nesmí hubnout

Zdroj: diskuze Chlorogenová kyselina a zelena kava

Je zelená káva zelená?

Mnoho lidí si myslí, že zelená káva je po uvaření zelená, ale není to pravda. Zelená káva je nazývána zelenou proto, že se k její výrobě používají nedozrálé zelené plody kávy. V takových plodech je již téměř zcela vyvinuto semeno, které se z plodu vyndá, usuší a následně upraží, čímž vznikne hnědé až černé zrnko, které je vzhledově srovnatelné s běžnou kávou. Zelená káva má obvykle zrnka o něco menší, než je zvykem, protože se sbírá ještě ne zcela dozrálá. Nápoj, nebo léčivý lektvar ze zelené kávy je hnědý a vypadá jako kterákoliv jiná káva.

Zdroj: Zhubnout pomocí kávy

Diskuze

V diskuzi ZELENÁ KÁVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Taky mám nedobrou zkušenost,je to povod

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dadlina1.

je to podvod ,zase jsem vyhodila prachy za blbost

Zdroj: diskuze Zelená káva

Co je zelená káva

Zelená káva je káva vyráběná ze zrn, respektive semen kávovníků, která se suší a posléze praží a melou. V případě zelené kávy je proces pražení vynechán. Nejedná se tedy o speciální druh kávy, ale zelená káva vzniká speciálním způsobem přípravy. Zelená káva je zdravější a také obsahuje kyselinu chlorogenovou, takže pokud se člověk hýbe, tak zelená káva podpoří spalování tuků. Samotné pití této kávy vám však s úbytkem kil nepomůže, vždy musíte upravit jídelníček a zařadit do svého režimu pravidelný pohyb.

Zdroj: Zelená káva na hubnutí

Diskuze

V diskuzi ZELENÁ KÁVA EXTRA NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Henryho.

Je zelená káva schopná pomoci vám v hubnutí? Chcete se cítit lépe, být fit a v pohodě?

Zelená káva EXTRA s chrómem a vitamínem C vám prospěje v mnoha směrech díky vyváženému složení kapslí obsahujících

výtažek ze zelené kávy, chróm a vitamín C. Přírodní, účinná, šetrná, hubnutí bez Jojo efektu.



Jak působí extra Zelená káva?

spalovač tuků
potlačuje chuť k jídlu
zvýší vaši soustředěnost
dodá energii po celý den
zrychluje metabolismus a trávící procesy
zpomaluje proces stárnutí - vysoký obsah antioxidantů


Více zde: www.zdravickoboskovi…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

Zelenou kávu na hubnutí mi doporučila i moje nutriční asistentka.

Zdroj: diskuze Zelená káva extra na hubnutí

Zelená káva cena

Extrakt ze zelené kávy, který je účinný i při hubnutí, je nejlepší zakoupit v kapslích. Zde je uveden odkaz obchodu, kde se dá extrakt ze zelené kávy bezpečně koupit: zelená káva cena.

Zdroj: Na co je dobrá zelená káva

Diskuze

V diskuzi ZELENÁ KÁVA NA HUBNUTÍ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona Tichá.

zelená káva mi velmi chutná, střídám prášek s pilulkami, podle toho co si koupím v akci nebo na co mám chuť. Obojí si objednávám z awashopbrno.cz, vyhovuje mi dodání i cena. Za mě jsou zelené potraviny skvělé, vřele doporučuji :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zelená káva na hubnutí diskuze

Zelená káva tablety

Zelená káva tablety jsou speciálně upravenou variantou oblíbeného výtažku ze zelené kávy, který se využívá po celém světě na podporu hubnutí.

Zde můžete vidět cenu tablet zelené kávy.

Zdroj: Zelená káva na hubnutí

Diskuze

V diskuzi ZELENÁ KÁVA NEPOMÁHÁ ! ZHUBLA JSEM JINAK :) se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Halina.

Zdravím všechny musím říct ,že jsem věčná dietářka a vyzkoušela jsem všechno možné i Zelenou kávu nejenom ,že mi vůbec nepomohla ,ale navíc mi po ní bylo špatně . Nakonec jsem se obrátila na výživovou poradkyni a musím říct jsem nad míru spokojená jak s přátelský přístupem tak i světe div se mám už 15 kg dole cca po 3 měsících :) Cítím se daleko lépe a všem mohu jen doporučit . Tak jukněte mě moc pomohla www.centrum-redukce-…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Láďa.

Samozřejmě, že každému nepomůže všechno.Je však nesmysl to zobecňovat a tvrdit, že zelená káva nepomáhá. Denně čtu informace od lidí,kterým naopak pomáhá, navíc nejde přeci jen o hubnutí. Každý organismus reaguje jinak a při nepřiměřené reakci je třeba navštívit lékaře- to je uvedeno v příbalových letácích. Nelze však žádném případě překračovat dávky !

Zdroj: diskuze Zelená káva podvod v lékárnách

Obsah zelené kávy

Zelená káva obsahuje cenné fenoly, rostlinné látky, které jsou pro váš organismus nesmírně důležité. Fenoly mají vliv na krevní oběh, činnost srdce, cévní oběh a správné trávení. Nejcennější je ale kyselina chlorogenová. Čím je káva kvalitnější, tím vyšší je v ní podíl této látky. Tradiční káva obsahuje 3–6 % kyseliny chlorogenové, zatímco zelená káva 39 %. Zelená káva omezuje chuť k jídlu a tím zvyšuje efektivitu hubnutí. Přitom dodává tělu energii a stimuluje metabolismus, stejně jako vytváří rovnováhu hladiny cukru v krvi.

Zdroj: Zelená káva

Zelená káva Nescafe

Káva Nescafe je směsí pražených a nepražených zelených kávových zrn. Pražená zrna dodávají kávě delikátní kávovou chuť a neodolatelné aroma. Díky zeleným zrnům jsou v kávě zachovány nejcennější látky.

Zde můžete vidět cenu kávy Nescafe.

Zdroj: Zelená káva na hubnutí

Zelená káva s vanilkou

Zelená káva s vanilkou podporuje hubnutí, příznivě působí na činnost jater a hladinu cukru v krvi. Neobsahuje kofein, slouží jako výborná náhrada kávy. Zelená káva s vanilkou je lahodný a zdraví prospěšný nápoj. Se zelenou kávou s vanilkou nic nepokazíte, neboť tato káva podporuje spalování tuků, reguluje hladinu cukru v krvi, představuje účinnou pomoc při hubnutí, dodává energii a povzbuzuje, je přírodním antioxidantem, je 100% rostlinného původu, nemá žádné vedlejší účinky a je vhodná i pro dlouhodobou konzumaci. Zelená káva s vanilkou je známá po celém světě svojí vynikající kvalitou, jemnou vůní a výjimečnou chutí. Pražením se však ztrácejí mnohé aktivní látky v kávě obsažené. Zejména kyselina chlorogenová. Tím, že káva obsahuje jen nepražená zrnka, jsou zachovány vlastnosti jejích aktivních složek.

Zde můžete vidět cenu zelené kávy s vanilkou.

Zdroj: Zelená káva na hubnutí

Diskuze

V diskuzi ZELENÁ KÁVA - SKVĚLÝ POMOCNÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Domča.

nesouhlasím že je to podvod. Je to skvělá věc! Samozřejmě že nebudete hubnout když budete kynout před telkou a nic nedělat! Je to skvělá věc na rychlejší hubnutí. Pokud se snažíte, výsledky se dostaví a mnohem dříve než obvykle. Navíc mi velmi chutná, více než normální káva.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zelená káva - skvělý pomocník

Zelená káva, kde ji koupit?

Zelená zrnka kávy, která se pro výrobu zelené kávy používají, jdou těžko odtrhnout od kávovníku, a proto je sběr zelené kávy prováděn ručně, podobně jako vzácný čaj. Tím je omezeno množství takto produkované zelené kávy. Není tedy možné si zelenou kávu koupit kdekoliv v sámošce, ale je třeba navštívit specializovanou prodejnu kávy, kde zelená káva bývá k dostání. Nejlepší jsou prodejny s vlastní pražírnou, kde vám kávu i na počkání upraží. Tím dostanete naprosto prvotřídní kvalitu. O kávě jak je známo, tak nestárne, dokud není vypražená. Po vypražení je každý den znát na její chuti i účincích. A ptáte-li se jestli koupit zelenou kávu jako zrnkovou anebo jako instantní, tak platí předešlé pravidlo o stárnutí kávy. Zelená káva bude nejdokonalejší právě upražená a namletá těsně před přípravou vašeho oblíbeného šálku.

Zdroj: Zhubnout pomocí kávy

Poradna

V naší poradně s názvem LEN A TVAROH PROTI RAKOVINE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renča.

Prosím o info, zda k diete s tvarohem a lneným olejem se může třeba caro, nebo melta , předpokládám , že me oblibené preso asi ne, nebo třeba káva upravená ne pražením, ale mrazením, nebo káva zelená. Máte někdo zkušenost? Diky renča

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Když chcete tuto léčivou dietu použít jen na posílení jinak zdravého organismu, tak k tomu můžete jíst i jiné potraviny. Když se s tím pokusíte léčit rakovinu, tak by se nemělo v této dietě jíst nic jiného po co nejdelší dobu.

Zdroj: diskuze Len a tvaroh proti rakovine

Zelená káva – užívání

Extrakt ze zelené kávy lze zakoupit jako tobolky či tablety v různých dávkách, většinou se doporučuje dávka 400 mg dvakrát denně. Zatím nejsou známé žádné vedlejší účinky zelené kávy. Kofein přítomný v zrnech zelené kávy může mít samozřejmě podobný účinek jako šálek silné kávy, což může u některých lidí způsobovat neklid. Jako u každého doplňku stravy je dobré poradit se i v tomto případě se svým lékařem před zahájením užívání.

Zdroj: Zelená káva

Poradna

V naší poradně s názvem KÁVA+SKOŘICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

Jak ovlivňuje káva účinky skořice. Myslím rozpustná káva k ní malinko mleté skořice, chuťově je to výborná "jiná" káva. Ponechává si skořice výše uvedené léčebné účinky? Jak na sebe tyto dvě ingredience působí? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Káva i skořice zrychlují metabolizmus a nabuzují.

Zdroj: diskuze Káva+skořice

Obsah kofeinu v zelené kávě

Zelená káva obsahuje zvýšené množství kofeinu a časem tak pocítíte více energie. Následně se dostaví účinek antioxidantů a asi po měsíci uvidíte první rozdíly. Tělo vypadá na první pohled lépe, zdravěji, zhubnete a ubude vám i několik centimetrů na problémových partiích. Pozitivní účinky pití zelené kávy budete pozorovat i na své pleti, vlasech a nehtech. Záleží na metabolismu – u někoho se účinky projeví rychleji, u někoho později, ale výsledek bude každopádně stát za to.

Zdroj: Zelená káva

Výhody zelené kávy

Přestože si většina lidí dokáže představit výrobu kávy z pražených mletých zrnek, což je naprosto pochopitelné, ale jen málo lidí si uvědomuje její zdravotní přínos, který je převzat ze zelených kávových bobů, a který umocní vaše hubnutí během několika týdnů.

Zdroj: Na co je dobrá zelená káva

Hubnutí pomocí zelené kávy

Zelená káva jsou kávová zrna v jejich syrové, nepražené podobě. Normálně se boby musí dále pražit, aby z nich mohla být uvařena chutná černá káva. Jenže podle studií bylo prokázáno, že právě tyto zelené kávové boby můžou výrazně pomoci při hubnutí. Výsledky studie na zelenou kávu jsou velmi slibné, protože označují zelenou kávu jako jeden z nejlepších přírodních doplňků na spalování tuku.

Zdroj: Na co je dobrá zelená káva

Jak se užívá zelená káva

Užívání přípravků s obsahem výtažku ze zelené kávy podvod není. Jedná se o podporu hubnutí a součást celkového hubnoucího programu, kam nezbytně patří i dietní a pohybový režim. Takže pokud někdo užije jen tabletku s výtažkem ze zelené kávy a nedělá nic jiného, tak opravdu nezhubne.

Dávkování tobolek: 1 tobolka 2x denně 20 minut před jídlem.

Dávkování koktejlu: 1x denně 2 kávové lžičky prášku dobře rozpustit ve 300 ml vody a vypít.

Zdroj: Zelená káva na hubnutí

Zelená káva pro hubnutí

Jestli se skutečně chcete zbavit několika kilogramů nadváhy, je vhodná právě zelená káva. Spolu s vhodnou fyzickou aktivitou se vám to může podařit. Nemusíte trávit celé hodiny ve fitness centru ani se trápit přísnou dietou. Postačí vám pravidelné procházky a samozřejmě je v prvé řadě třeba, abyste upravili své stravovací návyky. Vyhýbejte se přejídání, jezte menší porce pravidelně, ideálně 5krát denně. Díky zelené kávě se tuky a cukry rychleji spalují a neukládají se v těle. Antioxidanty, které obsahuje zelená káva, vám navíc pomohou zbavit se toxických látek v těle. Zelenou kávu je vhodné vypít ještě před snídaní. Dodá vašemu tělu energii, nastartuje a připraví váš organismus na celý den. Příprava je přitom stejná jako u běžné kávy.

Zdroj: Zelená káva

Zelená káva v lékárnách

Zelená káva je v lékárnách k dostání ve formě extraktu v tobolkách nebo jako kávová zrna. Tobolek je na výběr velké množství. Zde záleží na vás, co je pro vás výhodnější, zda radši budete konzumovat tobolky, nebo si budete připravovat nápoj z namletých kávových zrn. Výrobců tobolek je celá řada a v lékárnách vám jistě nějaké doporučí. Tobolky obsahují různé množství extraktu zelené kávy, od čehož se odvíjí i cena.

Připravíte-li si nápoj ze zrn, nevznikne vám káva taková, na jakou jste asi byli zvyklí. Je to nápoj, který má světlou barvu.

Zdroj: Chlorogenová kyselina


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP