Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

ZESVĚTLOVÁNÍ OBOČÍ CITRONEM

OBSAH

Lupy v obočí

Lupy v obočí souvisejí s potravinovou intolerancí na mléko. Další příčinou vzniku lupů v obočí může být i lepek.

Léčba spočívá v dodržování bezmléčné a bezlepkové diety, čímž se lupů v obočí úplně zbavíte.

Zdroj: Jak si poradit s lupy

Diskuze

V diskuzi LOUPÁNÍ KŮŽE MEZI OČIMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den,

už dlouho (asi přes půl roku) se mi stává, že se mi loupou malé šupinky z obočí, pod obočím a mezi očima. Mívala jsem lupy, ale těch jsem se zbavila šamponem proti lupům z lékárny. To obočí je ale čím dál tím horší. Nejhorší po ránu, po snídani a kávě. To mě to začne i svědit. Z čeho to může být? Je pravda, že každý den piji kávu, někdy i dvakrát denně a někdy zapomínám na pitný režim. Doma piji samotnou vodu z vodovodu nebo s vymačkaným citrónem nebo pravý čínský jasmínový čaj. Ale při větším příjmu tekutin nepozoruji velkou změnu k dobrému. Co by mi mohlo pomoci?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš Vávra.

Nepiju kávu a nejez sladké.

Zdroj: diskuze Loupání kůže mezi očima

Vývoj obočí podle věku

Již v 15. týdnu těhotenství začíná růst obočí a dítě dokáže měnit výraz svého obličeje. Postupně s přibývajícími lety se obočí zahušťuje a dorůstá do definitivního tvaru. Vlivem věku se objevují v obočí prošedivělá místa.

Zdroj: Obočí

Diskuze

V diskuzi OBOČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Já se o své obočí snažím starat co možná nejlépe a pokud možno i pravidelně. Tady jsem našla i supr článek o tom, jak si správně obočí namalovat: www.permanent-makeup… Vůbec by mě nenapadlo si na obočí nanášet oční stíny - je to skvělý nápad a vychytávka a hned jsem to musela zkusit.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Obočí

Líčení obočí

Upravené obočí je základem dokonalého nalíčení. Přírodní produkty na obočí jsou bohaté na rostlinné látky a nedráždí pokožku. Dodají obočí definovaný tvar a přirozený odstín, který podtrhne osobitou krásu.

Zdroj: Líčení

Diskuze

V diskuzi CHOROBY VYSAZENÝCH RAJČAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dědík.

Na listech vysazeních rajčat sz od sponích listů objevila na nich bílá vrstva a šíří se nahoru na listech.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra Klaudysová.

Rajčata jinak silné,pěkně kvetoucí,ale dnes jsem zjistila u vrcholových výhonků jako zesvětlení původní zelené barvy listú.Jako když např u rododendronů chybí železo.Zatím to je u třech sazenic,není to přemokřené?V tomto počasí dost intensivně zaléváme.Děkuji.

Zdroj: diskuze Choroby vysazených rajčat

Péče o řasy a obočí

Obočí zvýrazňujte tužkou, stíny, bezbarvou řasenkou, pudrem nebo permanentním barvením. K barvení řas se nejčastěji používá barva černá, k barvení obočí světle hnědá, tmavě hnědá, u černovlásek černá nebo efektní modrá barva. Obočí je možné upravit také pomocí permanentního make-upu, který nám umožňuje na dlouhou dobu upravit šířku, délku, tvar i chybějící chloupky v obočí. Díky permanentnímu make-upu se budete cítit stále dokonale upravená, ať už ráno po probuzení, během dne, či při sportu.

Zde můžete vidět různé tvary a typy obočí.

Zde můžete vidět obočí dle Megan Fox.

Úprava obočí podle videa.

Zde můžete vidět vzhled obočí u mužů.

Zdroj: Obočí

Poradna

V naší poradně s názvem OLEJ S CITRONEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Něco takového se prodává v Tunisku a nemá to chybu.Faktor to žádný nemá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Oleje, které se používají v kuchyni, jako například olivový olej, rýžový olej, slunečnicový olej, mají přirozený ochranný UV faktor 2 až 4, podle druhu oleje. Navíc tyto oleje mají i přírodní vitamín E, který předávají pokožce a tím ji omlazují. Přidáme-li k oleji ještě několik kapek citronové šťávy (maximálně 1/2 lžičky na 1 deci oleje), tak z takového oleje získáme bezvadnou přírodní hydratující směs - emulzi.

Zdroj: diskuze Olej s citronem

Obočí podle tvaru obličeje

Obočí dotváří vzhled a upravenost obličeje. Úprava obočí podle tvaru vašeho obličeje vám dodá zdravější výraz a možná ještě nakonec zjistíte, že se už nemusíte tolik líčit.

  • Čtvercový obličej: Obočí se snažte zaoblit, lehce vyklenutými oblouky totiž zjemníte ostré čelistní hrany.
  • Kulatý obličej: Zde jsou vhodné plné oblouky. Plné tváře nejlíp utlumíte, pokud obočí navíc jemně pozvednete.
  • Podlouhlý obličej: Klenutí obočí protáhněte a zakulaťte. Pokud budou chloupky přesahovat vnější koutky očí, obličej se vám opticky rozšíří. Ale pozor, kdybyste to s délkou linie přehnali, váš pohled by působil povadle.
  • Srdcovitý obličej: Je charakteristický drobnými čelistními kostmi, takže máte výraznější horní polovinu obličeje. Bude vám proto slušet elegantní zástřih, o hustý porost se přitom snažit nemusíte, spíš si hlídejte, abyste měla obočí vždycky pečlivě učesané.
  • Oválný obličej: Volte klasické, jemně zaoblené obočí.

Zdroj: Obočí

Diskuze

V diskuzi CALTRATE VEDLEJŠÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan.

Mám to taky tak jako Vy, tak sem začal brát každé ráno Maku 2 lžíčky + voda s citronem.
Výsledek +5 Procent nárust kostní hmoty.Vřele doporučuji Ivan

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jolana.

Maku 2 lžičky- tím jste měl na mysli “mák”?
Pokud ano, tak mletý? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Caltrate vedlejší účinky

Barva na obočí a barvení obočí

V současné době je mnoho možností a byla vyvinuta spousta kosmetických metod, které mohou upravit obočí – přidat nebo vytrhat chloupky, změnit barvu, tvar, nebo dokonce jeho umístění. Cílem některých metod, jakými jsou vytrhávání pinzetou, depilace nití (známé zejména v arabských zemích) nebo voskem či elektrolýza, je docílit tenčího a jemnějšího obočí. Těmito metodami lze dosáhnout toho, že vytrhávané chloupky po nějaké době přestávají růst. Opačným cílem je docílit vzhledu hustějšího či výraznějšího obočí, k tomu pomáhá barvení, domalovávání tužkou, permanentní make-up nebo transplantace obočí.

Pro určení toho správného tvaru vám dobře poslouží štětec, dlouhá tužka nebo špejle. Zvolený předmět přiložíte jedním koncem ke chřípí nosu a druhým koncem určíte, kde má vaše obočí začínat a končit a kde by se mělo lámat. Tyhle body vzniknou v místech, kde se váš ukazatel protne s obočím (nebo jeho imaginární linií) po propojení nejprve s vnitřním koutkem oka, poté vnějším a nakonec se zorničkou. Snadné, že? Teď už stačí obočí vytrhat, nebo naopak dokreslit tam, kde je to potřeba.

Zdroj: Obočí

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A KŘEN SMÍ SE JÍST SPOLEČNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA.

Užívám 15 roků Warfarin, současné době buď s výsledkem hodně rozředěná krev nebo naopak zase jenom 1,8 QICK. došlo u mě i ke kolapsu při nízké hodnotě.
Teď jsem měla chřipku a mám stále ucpaný nos, dočetla jsem se že pomůže křen s citronem. Mohu ho s Warfarinem užívat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, křen s citrónem můžete. Křenu totiž sníte jen malé množství a díky tomu nemůže nijak ovlivnit účinky Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a křen smí se jíst společně

Detoxikační citronová kúra

Tato kúra je výborným přírodním prostředkem na vyčištění organismu.

Potřebujeme 3 dl čisté neperlivé vody a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy (nejlépe v bio kvalitě).

Postup: obě ingredience smícháme, nápoj popíjíme 3x denně po douškách po dobu 14 dní.

Zdroj: Detoxikace citronem

Poradna

V naší poradně s názvem MUŽU CITRON PŘI UŽÍVÁNÍ WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

ráda bych věděla zda mužu při warfarinu pít vodu s citronem. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Citronová šťáva neobsahuje žádný vitamín K a tudíž nijak neovlivňuje účinky Warfarinu. Vody s citrónem můžete vypít kolik chcete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mužu citron při užívání warfarinu

Bělení kůže citronem

Citron je účinný zesvětlovací prostředek. Použití citronové šťávy na bělení kůže představuje opravdu bezpečnou metodu. Skvrny by se měly potírat denně neředěnou citronovou šťávou, například pomocí jemného štětečku. Výsledek by se měl dostavit během tří měsíců.

Zdroj: Bělení kůže

Diskuze

V diskuzi !POZOR! OPRAVDU FUNGUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jessica.

!!!!!TOTO OPRAVDU FUNGUJE!!!!!
Nejlepší je smíchat sodu se skořicí a citronem, poté vše nanést na zuby a 3x denně vyčistit po dobu 7dní. - !!OSVĚDČENÉ!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Rašatfa.

Ano, toto mám vyzkoušené - opravdu to funguje. A co Vám???

Zdroj: diskuze !POZOR! OPRAVDU FUNGUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Význam obočí

Obočí, odborným názvem supercilium, je ochlupení umístěné nad každým okem lidí a některých jiných savců. Hlavní funkcí obočí je zabránit tomu, aby se vlhkost, především pot, déšť a také ostatní nečistoty, jako jsou lupy a další drobné předměty, dostaly do oka. Typicky zakřivený tvar obočí a směr růstu chloupků zajišťuje, že vlhkost má tendenci proudit kolem očí do stran a stékat po spáncích a kolem nosu. Obočí, spolu s nadočnicovými oblouky, stíní oči před slunečním zářením.

Obočí má důležitou funkci v komunikaci, lze jím totiž vyjádřit nejen výrazy jako překvapení nebo zlost, ale zpravidla vždy doprovází každý náš projev a dotváří tak celkový výraz obličeje. Obočí je nejdůležitějším rysem definujícím obličej a svým tvarem definuje vzhled očí i čela.

Obočí nám může mnoho prozradit o svém majiteli. Vysoké obočí značí potřebu vybrat si své kamarády velmi pečlivě. Takoví lidé si pečlivě chrání své soukromí a mají jen pár blízkých přátel, kteří prošli sítem jejich vybraného vkusu. Být přítelem člověka s vysoko posazeným obočím je ctí. Pozor však vy, kdož máte vysoce posazené obočí, buďte tolerantnější! Naopak lidé s nízko posazeným obočím, se dokážou bavit s kýmkoliv bez rozdílu pohlaví, rasy, vyznání nebo vkusu.

Obočí je z hlediska estetické úpravy největší dominantou obličeje. Správný tvar je dokonalým rámem očí, které zvýrazní a poskytne iluzi upravenosti celého obličeje. Často však podléhá módním trendům, a to nejen u žen.

Zdroj: Obočí

Diskuze

V diskuzi OBNOVENÍ RŮSTU OBOČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

prosím o radu,z ničeho nic mi zřídlo na levé straně obočí a je tam i místo kde není vůbec.Jsem s toho v rozpacích stále čekám že mi začne opět růst ale nic se neděje.Poradtě mi nekdo co s tím děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zaneta.

omlouvam se jestly muzu reagovat mam stejny problem bohuzel i s vlasama objevi se mi lisiny velikostne treba jako dlan a nebo jako palec.. zarostou za nekolik az.. mesicu treba klidne i 8,9 mesicu,, oboci ??...problem s obocim mam stejny jsem z toho znicena byla jsem u lekare u kozniho bohuzel prej ... kdyz jste nejakou dobu treba nemocna a nebo zazijete nejaky stres nebo neco podobneho kdy u jinych lidi se telo s timhle bez problemu vyrovna my bohuze mame takovy problem ze se nam to ukaze na vlasech a nebo na oboci lek na to neni jenom nejak masticka a vodicka ktera to mozna za nejakych sest tydnu zastavi ale nezaruci ze se to nevrati muze se to udelat vsude kde je ochlupeni ...ja uz to nijak neresim a klidne si zajdu do tetovaciho zarizeni a necham si je vytetotovat :)) horsi to bude s vlasama ,,nashle

Zdroj: diskuze Obnovení růstu obočí

Jak na zesvětlení tmavých vlasů

Je velmi obtížné získat z tmavých vlasů skutečný blond nebo platinový odstín. V tomto případě se musí tmavý pigment nejdříve „stáhnout“ a až poté je možné aplikovat světlejší barvu. Proces zesvětlování je potřeba opakovat i několikrát za sebou, než se dosáhne kýženého efektu. Výsledný efekt však závisí na kvalitě vlasů. Pro zmírnění odrostů je vhodné aplikovat melír. Melír se postupně vymývá a rozdíly nejsou tak vidět. Přesto platí pravidlo, že chemicky ošetřené vlasy musí odrůst. Na zesvětlení tmavých vlasů se dá použít odbarvovací lázeň. Namíchá se melírovací prášek s 6% peroxidem, do kterého se dá stejné množství vody a šamponu. Z této směsi vznikne řídká hmota a ta se nanáší nejprve na barvené části vlasů a pak na zbylé přírodní tmavé vlasy a k hlavě. Tuto lázeň by měl provádět odborník. Odbarvovací lázeň je šetrnější metoda než stahovat barvu melírem.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem POMERANČE A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Maňovská.

Dobrý den..
Užívám Warfarin a pokud mohu pít vodu s citrónem ,mohu jíst také popmeranče a pokud v omezeném množství tak kolik. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pomeranče neobsahují téměř žádný vitamín K a tudíž jsou vzhledem k Warfarinu neškodné a mohou se konzumovat bez omezení. To samé platí i o pomerančové šťávě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mužu citron při užívání warfarinu

Citrusové plody na detoxikaci

Citrusové plody pomáhají tělu při odplavování toxinů. Také pomáhají trávicímu traktu s enzymatickými procesy. Mezi citrusové plody patří citron, pomeranč a limetka. Citronová šťáva pomáhá játrům v čisticím procesu. Jestli chcete zvýšit detoxikaci, tak se doporučuje každé ráno sklenice teplé citronové vody. Pamatujte si, že vitamín C je jedním z nejlepších detoxikačních vitamínů. Vitamín C přeměňuje toxiny do stravitelného materiálu.

Zdroj: Detoxikace citronem

Léčivé účinky citronu

Toto ovoce je bohatým zdrojem látek posilujících imunitu, cévy, napomáhajících uzdravení kůže a také bránících některým buněčným změnám vedoucím například k rakovině. Vitamín C je silným antioxidantem, snižuje hladinu volných radikálů a pomáhá i posilovat srdce. Citrony obsahují kyselinu citronovou, sloučeninu snižující vylučování vápníku. Dva a půl litru vody s příměsí šťávy z jednoho většího citronu zajistí stejný účinek jako citrátové léky. Citrony rovněž pomáhají odkyselovat organismus.

Zdroj: Detoxikace citronem

MSM cena

MSM se prodává buď samostatně anebo jako směs s dalšími léčivými látkami. Kvalitní MSM si můžete objednat zde: MSM cena.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas

Zesvětlení vlasů citronem

Jedna z asi nejstarších a nejpopulárnějších metod zesvětlení tmavých vlasů využívá citronovou šťávu. Vymačkáme dva citrony a přidáme k nim trošku panenského olivového oleje (ten bude mít ochrannou a vyživovací funkci). Směs naneseme opatrně na vlasy, rozčešeme a vyjdeme ven na sluníčko. Procházíme se dvě hodiny mimo stín. Samozřejmě ochrana pleti je nutná (použijeme krém se silným faktorem), užitečné je mít s sebou také dostatek tekutin na pití. Po návratu domů ještě počkáme a za hodinu si vlasy umyjeme. Zesvětlení můžeme výrazně zesílit opakováním, ale nepřeháníme to. Abychom vlasy nepoškodili, měli bychom proceduru aplikovat maximálně jednou za týden.

Zdroj: Zesvětlení vlasů

MSM na genetickou plešatost

Bylo zjištěno, že lidé, kteří podstoupili transplantaci vlasů, tak u nich MSM vyvolává rychlejší růst vlasů. U MSM také bylo prokázáno účinné zpomalení genetické plešatosti.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP