Zajímáte se o téma DESETIDENNÍ OČISTA S JAVOROVÝM SIRUPEM? Tak právě pro vás je určen tento článek. Zajímáte se o očistu těla a rádi byste nějaký ten půst, či detoxikaci těla vyzkoušeli? V našem článku vám přinášíme návod na detoxikační dietu, jak s ní bezpečně absolvovat desetidenní očistnou kůru, bez zdravotních následků a rizik z podvýživy.
Podrobný rozpis, jak postupovat při desetidenní očistné kůře.
Pravidla desetidenní očistné kůry každý den ráno:
Každý den ráno mějte u postele od večera připravenou láhev s čistou vodou, ve které jste rozmíchali dvě čajové lžičky mořské soli bez přidaného jódu. Potom každé ráno, hned co se probudíte, tak tuto odstátou slanou tekutinu co nejrychleji vypijte. Za půl hodiny až za hodinu od vypití ranní vody by se u vás měly objevit vyprazdňovací pocity. Vyprazdňování se obvykle nezvládne najednou, ale budete ho muset opakovat několikrát až do úplného vyprázdnění tlustého střeva. Slaná voda doplní tekutiny spotřebované projímavým čajem a vypláchne vše, co v trávicím traktu po projímadlu zbude. Navíc slaná voda pomáhá rozpustit střevní hlen. Pokud vám vypití ranní slané vody činí potíže a nedokážete to, tak místo slané vody si hned ráno po probuzení udělejte znovu další projímavý čaj a napijte se co největšího množství čisté vody.
Pravidla desetidenní očistné kůry během každého dne
Během každého dne je třeba vypít šest až dvanáct trojkových sklenic citronády. Citronáda díky enzymům z citronové šťávy dokáže rozpouštět staré usazeniny ve střevech a pomáhá neutralizovat kyselé toxiny v těle. Protože citronáda je zásadotvorná. Dále kanadský javorový sirup, který se do citronády přidává, dokáže tělu dodat kromě energie také všechny potřebné vitamíny a minerály. Kayenský pepř, který je také součástí domácí citronády zase rozpouští šlem na stěnách zažívacího traktu a rozšiřuje cévy, tím urychluje detoxikační proces a všechny metabolické pochody v těle během detoxikace. Mimo citronády se během dne může vypít libovolné množství čisté vody bez chlóru, kterou si můžete občas zpestřit a nahradit ji neslazeným mátovým čajem. Mimo toto se během této desetidenní očistné kůry nic víc nejí ani nepije.
Domácí citronáda recept
Na přípravu jedné trojkové sklenice domácí citronády budete potřebovat 3 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy, 3 lžíce kanadského javorového sirupu, špetku kayenského pepře a 1/4 litru pramenité vody bez chlóru. Když toto všechno důkladně promícháte, tak vám vznikne chutná a výživná domácí citronáda.
Pravidla desetidenní očistné kůry každý den večer:
V naší desetidenní očistné kůře se pije každý večer těsně před spaním projímavý čaj. Přičemž jeden hrnek čaje si dáme už i večer než zahájíme desetidenní očistnou kůru.
Projímavý čaj – návod na přípravu
Na přípravu projímavého čaje je potřeba 750 g Sennového listu (Sennae folium), 300 mg nati máty peprné (Menthae piperitae herba ), 150 mg rozemletý fenyklový plod (Foeniculi fructus), 150 mg lékořicového kořene (Liquiritiae radix), 150 mg řebříčkové neti (Millefolii herba). Všechny tyto suroviny je třeba rozmělnit na kousky velké do 1 cm. Pak se směs
Ve svém příspěvku RAKOVINA JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leoš.
Zdravím všechny, mám metastáze na játrech, byl jsem na chemo, tam jsem jim zkolabovat a další chemo nenastoupil. Snažím se léčit alternativní medicínou, různé doplňky stravy, curcuma, hylandia, graviola a jiné.Také beru meruňková jádra, sodu s javorovýmsirupem a používám dýchcí přístroj na lepší okysličování krve. Začal jsem asi měsíc jíst jen zeleninu a ovoce, vyřadil jsem mléčné výrobky, maso, smažené věci a veškeré sladké věci. Ráno na lačno vypiji červenou řepu, po půl hod. si dám lžičku ostropestřecové pasty a za další půlhodinu posnídám třeba kaši s vloček s ovocem. Zatím nemám žádné výsledky, snad po čase. Pokud by měl někdo návrh co můžu pro sebe udělat víc, prosím poraďte! Nejlépe, kdo měl stejný problém a podařilo se mu jej vyřešit, nebo měl nějaký úspěch, třeba i částečný! Moc děkuji za radu a pomoc! L.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Desetidenní očistná kůra se začíná již v nultém dni, tedy již večer před prvním dnem desetidenní očistné kůry. Podstatou této desetidenní očistné kůry je cílené propláchnutí organismu s důrazem na zachování základních výživových příjmů. Při této desetidenní očistné kůře nebudete trpět podvýživou a vaše tělo zůstane stále silné, i když organizmus doslova vymácháte vodou. Tímto se dosáhne energeticky bezztrátové ale přesto velice účinné detoxikace těla. Veškerý energetický příjem během této detoxikační kůry je totiž zajištěn chutnou a výživnou domácí citronádou, která nahradí veškeré jídlo během desetidenní očistné kůry.
Ve svém příspěvku PAMPELIŠKOVÝ KOŘEN PROTI RAKOVINĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla Benešová.
Dobrý večer,ráda bych se zeptala jestli se dá kořen pampelišky kombinovat i s jinými bylinkami jako např soda s javorovýmsirupem a nebo aloe vera jedna se o rakovinu tlustého střeva.děkuji za pomoc a moc věřím v dobré učinky Benešová
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Desetidenní očistná kůra není žádná hubnoucí rychlodieta, ale detoxikační dieta. Je to skutečná očista organismu a měli byste ji provádět s plným vědomím účinků takových tělesných očist. Desetidenní očistná kůra je léčebný postup, při kterém se tělo zbavuje nashromážděných jedů a to tím, že se dostávána samou hranici výživových limitů, nezbytných pro přežití!
V naší poradně s názvem VANILKOVÝ LUSK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Zmeškalová.
Dobrý den,nedávno jsem se dozvěděla něco o složení vanilkových cůkrů,koupila jsem si tedy vanilkový lusk,protože peču občas a jsem slabá cukrovkářka,sladím medem,javorovým sirupem,někdy třtinovým cukrem,chtěla jsem se zeptat,jestli mohu vanilkový lusk vložit do javorového sirupu,tím ho ucovat a získat vanilkovou příchut ?,děkuji za odpověd. Zmeškalová
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Cukr je obecně dobrý konzervant, takže i javorový sirup bude dobrý na uchování vanilky. Éterické silice z vanilky můžete přenést do javorového sirupu za pomoci zvýšené teploty kolem 60°C na dvě hodky. Je dobré vanilkový lusk před zahříváním co nejvíce rozmnělnit.
Ve svém příspěvku JEDLÁ SODA A JEJÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka.
Ahojky pane Vlasak, poslala jsem vam email a moc vas prosim o odpoved, DEKUJI! Mejte se moc krasne!
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav.
Dobry den zacal jsem lecit nador varlete uzivam trikrat dene jedlou sodu z javorovim sirupem .A zacali mne bolet zada v oblasti ledvin az do brychs na bocich muze to myt pricina ta soda ze sirupem?.Dekuji Jaroslav
Postup: Ovesné vločky vložíme do sítka, propláchneme vodou a vložíme do studené osolené vody, přivedeme k varu a vaříme doměkka. Po uvaření ovesné vločky přecedíme. Podáváme pouze odvar, který se popíjí teplý.
Máslové brambory – 3. stadium
Ingredience: 500 g brambor, 10 g másla, 0,5 g sušené petrželky, sůl
Postup: Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě. Po uvaření slijeme, přidáme máslo a posypeme sušenou petrželovou natí.
Krůtí prsa s broskvemi a vodovou bramborovou kaší – 4. stadium při obtížích
Ingredience: 500 g krůtích prsních řízků, 1 plechovka broskví nebo 2 čerstvé broskve, brambory, sůl, mletý kmín
Postup: Krůtí prsa omyjeme, vysušíme, naklepeme a lehce osolíme. Pánvičku lehce vytřeme olivovým olejem, rozpálíme a maso prudce orestujeme. Pak dáme spolu s broskvemi do hrnce, podlijeme vodou a dusíme na mírném plameni doměkka (cca 30 minut). Brambory oloupeme, dáme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme kmín a vaříme cca 20 minut. Pak pomačkáme s trochou vody, ve které jsme vařili brambory. Na maso položíme broskve a přidáme kaši.
Kuřecí polévka – 4. stadium klidová fáze
Ingredience: 500 g kuřecích prsních řízků, 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, 1,5 litru vody, 4 kuličky nového koření, 1 zarovnaná lžička soli, 1/2 lžičky Solčanky
Postup: Maso omyjeme a dáme do hrnce s vodou, osolíme a přidáme nové koření, vše dáme vařit. Jakmile začne polévka vařit, posbíráme a odstraníme lžící pěnu. Po hodině vaření na mírném plameni přidáme kořenovou zeleninu a Solčanku a vaříme další hodinu. Přidáme uvařené bezvaječné nudle.
Vepřová kýta – 4. stadium klidová fáze
Ingredience: 300 g vepřové kýty, mozzarella Italat nebo Zottarella light, 1–2 rajčata, brambory, bílý jogurt, olivový olej vhodný na smažení, panenský olivový olej, citron, bazalka, sůl, ledový salát, pečicí papír
Postup: Brambory oškrábeme a nakrájíme na centimetrové plátky, na plech dáme pečicí papír a plech zaplníme plátky brambor, posypeme bazalkou a osolíme. Dáme do trouby rozpečené na 230 stupňů, pečeme 20 minut z jedné strany, obrátíme a 20 minut pečeme z druhé strany. Plátky vepřové kýty omyjeme a osušíme, pak naklepeme, osolíme, posypeme bazalkou a chvíli smažíme na pánvi lehce vytřené olivovým olejem. Pak podlijeme vodou a dusíme 20–30 minut na mírném plameni. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a vybereme zrníčka. Rajčata i mozzarellu nakrájíme na plátky a položíme na hotové maso, přidáme brambory,
V naší poradně s názvem DESETIDENNÍ OČISTA JAVOROVÝ SIRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MONNA.
7den.Vše dodržuji jak mám,žádná změna se však nedostavila,pouze jsem zhubla,ale to není důvod očisty.Porad´te jak pokračovat dál,aby to mělo nějaký smysl.Chybí mi ta slibovaná energie,ten elán ta chutˇ něco dělat,tu postrádám.Doufám,že se zde nezveřejnˇují pouze pozitiva,protože píši již druhou zprávu,první byla odmítnuta.M
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Očista těla probíhá uvnitř organismu. Očistí se zažívací trakt a játra a tím se spustí onen regenerační proces celého těla, který může každý vnímat jinak. Co je ale pozitivní u všech, je zdravotní prospěšnost takovéto očisty. Neklesejte na mysli, když ihned nepociťujete žádné povzbuzující účinky. Během očistné kůry to ani není moc možné, protože je omezen přísun energie i stravy a tělo jede z rezerv. Při tomto očistném procesu se naopak může objevovat i zvýšená únava a přesto budou dopady kůry i tak prospěšné. Očista těla by vám měla dát příležitost poznat samu sebe a zvolit si lepší, respektive zdravější životní styl.
U mnohých diet, které jsou založeny na detoxikaci, se často mluví o krátkodobějším trvání. Nikoliv ale v tomto případě, kdy se jedná o desetidenní náročný program, při němž se hladoví a pije nápoj z tohoto sirupu. Rozhodnete-li se tuto detoxikační dietu vyzkoušet, připravte si kromě javorového sirupu také kvalitní vodu, ideálně filtrovanou pomocí domácích konvic, dále citronovou šťávu a kajenský pepř. Poté už stačí vytvořit nápoj, který se popíjí každý den po dobu celých 10 dní. Ideální množství tohoto nápoje je 8–12 sklenic denně. To odpovídá zhruba 2,5–3,5 l denně. Nejde však o jediný nápoj, který je třeba v souvislosti s touto kúrou pít. Tím dalším je kombinace sklenice vody a mořské soli. I tento nápoj je třeba pravidelně pít, ale již v menším množství. Sůl je v tomto případě důležitá proto, že pomáhá v odplavení přebytečných toxinů. A ačkoliv je hubnutí pouze přídavný efekt této drastické kúry, dosahuje se poměrně zajímavých výsledků – není problém ztratit až 5 kilogramů za jeden týden. Samozřejmě je nutné počítat s tím, že část z úbytku tvoří svalová hmota nebo starší potrava v našem žaludku a střevech.
Ve svém příspěvku DESETIDENNÍ OČISTA JAVOROVÝ SIRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MONNA.
Sedmý den očisty.Dělám vše tak jak má být,nic mi nedělá problémy,ale ani nezjištuji žádná pozitiva,krom toho,že jsem zhubla,ale to není ten správný účel očisty,očekávala jsem více energie,elánu,chutˇ něco dělat,něco začít.Bohužel vše je zatím naprosto schodné s dny kdy jsem žádnou očistu nedržela.Docela jsem zklamaná chci,ale daných deset dní dodržet.Co dělat aby se účinky,které očista má mít dostavili?Já jsem prozatím nepocítila žádnou změnu ani jeden den a chtěla bych si alesponˇ ty zbývající dny nějak užít,abych necítila marnost svého počínání.
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
Po skončení této desetidenního očistného půstu nás čeká návrat k běžné stravě. Tento proces je třeba dobře rozvrhnout, abyste přechod dobře a bez ztráty energie zvládli. Pokud jste normálně zvyklí jíst maso, mléčné výrobky a vařená jídla, tak první den po skončení půstu pijte pouze čerstvě vymačkaný pomerančový džus. Dávky pomerančové šťávy si dávkujte přesně podle toho, jak se vám bude ozývat hlad – když přijde kručení, tak hned tam hoďte jeden pomeranč. Mimo pomerančů můžete ještě také použít grepy. K tomu je možné během dne vypít libovolné množství čisté vody bez chlóru. Druhý den ráno si dejte znovu pomerančovou šťávu, dejte si jí tolik, kolik zvládnete. K obědu si můžete dát voňavou zeleninovou polévku například osmahnutou nakrouhanou mrkev zalitou vodou s bujónem. K večeři pak zkuste česnečku. Zatím ještě nejste žádné pečivo. Třetí den si k snídani dejte čerstvě vymačkaný pomerančový džus. K obědu domácí zeleninovou polévku a zelený salát. K večeři oblíbené syrové ovoce nebo zeleninu. V další dny si již můžete zkusit dát jídla, na která jste normálně zvyklí. Pokud jste ovšem vegetariáni nebo vitariáni, tak následujte tento přechodový program. První a druhý den si dejte pouze čerstvě vymačkaný pomerančový džus a libovolné množství čisté vody bez chlóru. Stejné pravidlo, když se objeví hlad, tak hned si dejte pomerančovou šťávu a vodu. Třetí den ráno a dopoledne si dejte opět čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu a zapijte ji vodou. K obědu si dejte oblíbené čerstvé ovoce a k večeři zeleninový salát. V další dny pak můžete začít jíst normálně, jak jste byli zvyklí.
V naší poradně s názvem DESETIDENNÍ OČISTA TĚLA JAVOROVÝ SIRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MONNA.
V lékárnách ani v prodejnách zdravé výživy se mi zatím nepodařilo zakoupit javorový sirup GRADE B.Lze tento sirup nahradit běžnými sirupy jako je např.jitrocelový sirup dr.Mu"ller?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Tady je cena a seznam obchodů, kde mají javorový sirup Grade B: https://www.zbozi.cz/?q=jav…
Pravý javorový sirup je speciální druh přírodních cukrů a není dobré ho čímkoliv nahrazovat, protože náhrada nikdy nebude jako pravý javorový sirup.
Byť svému zdraví a správné výživě věnujeme jakkoliv velkou pozornost, v organismu se přece jen za dlouhé roky nahromadí látky, které poškozují zdraví a zabraňují optimálnímu fungování organismu, což se odrazí na našem celkovém stavu. Tento škodlivý proces ovlivňuje organismus postupně, proto si na něj zvykneme a domníváme se, že nemáme žádné obtíže. Přitom však existuje mnoho příznaků, kterých nás může zbavit právě očista střev. I když třeba konzumujeme zeleninu a ovoce z vlastní zahrady a jíme maso ze zvířat z vlastního chovu, ani v tom případě nemůžeme mít jistotu, že se do organismu nedostanou žádné škodlivé látky. Škodlivé látky se postupně hromadí a způsobují lehčí nebo výraznější obtíže. Vhodný program na očistu střev tyto příznaky ve výrazné míře zmírní a v mnoha případech také úplně odstraní. Očista střev nás zbaví nejen nepříjemností, ale pomocí pečlivě naplánované kúry můžeme předejít i vzniku vážnějšího onemocnění.
V dnešní době je fakt, že očista střeva a detoxikace organismu je pro obnovu a zachování zdraví nezbytná, už široce známý. Ještě předtím, než si vybereme z mnoha možností detoxikace, měli bychom se seznámit s tím, jak očista střev a detoxikace funguje.
Prvním krokem je očista střev pomocí rostlinných vláknin. Cílem je, abychom se postupně zbavili toxických látek a škodlivých parazitů, nashromážděných během dlouhých let.
Když probíhá očista střev, je nevyhnutné doplňovat prospěšné bakterie (probiotika), a to z toho důvodu, aby se zachovala rovnováha střevní mikroflóry. Dále je nutné pomocí účinných látek z různých léčivých rostlin, například s dobře známým výtažkem ze semen ostropestřce mariánského – silimarinem – očistit také játra.
Při posledním kroku této kúry potřebuje organismus dodat specifické aminokyseliny, minerální látky, vitamíny a léčivé rostliny, aby se z těla odstranily i škodlivé těžké kovy (rtuť, olovo) a jiné toxické látky.
500 g
mouky (kukuřičná, rýžová, pohanková, kombinace těchto druhů)
250 ml
vody
200 ml
mléka
1 lžička
soli
3 lžíce
oleje
2 lžíce
octa
1 lžíce
cukru
1 a ½
sáčku sušeného droždí
1 hrst
chia semínek
1 lžička
chlebového koření
Postup
Do
nádoby nalijte vlažnou vodu a mléko, přidejte sušené droždí,
cukr, sůl, ocet, olej, mouku a chlebové koření. Směs řádně
promíchejte, pokud je příliš hustá, přidejte ještě trochu
vody. Po zamíchání surovin vytvarujte bochník a posypte ho chia
semínky. Chleba se peče v troubě asi 45 minut při teplotě
220 °C.
MRKVOVÉ
MUFFINY
Ingredience
½ hrnku
jablečného pyré
½ hrnku
oleje
3 lžíce
rozmixovaného lněného semínka
8 lžic
vod
1 a ½
hrnku mouky (rýžová, kukuřičná, pohanková)
½ hrnku
kokosu
½ hrnku
třtinového cukru
1 lžička
prášku do pečiva z vinného kamene
1 lžička
skořice
Muškátový
oříšek
Sušený
mletý zázvor
Sůl
3 hrnky
nastrouhané mrkve
Postup
V jedné
nádobě si smícháte jablečné pyré, olej, lněné semínko a
vodu. V druhé nádobě smícháte mouku, kokos, třtinový
cukr, prášek do pečiva, skořici, špetku muškátového oříšku,
sušeného mletého zázvoru a soli s nastrouhanou mrkví. Obě
směsi smícháme a naplníme tím muffinové košíčky. Košíčky
se neplní celé, asi jen do dvou třetin. Muffiny se pečou při
teplotě 170 °C asi půl hodiny.
RÝŽOVÉ
VLOČKY S OVOCEM
Ingredience
200 g
rýžových vloček
700 ml
mléka
Špetka
soli
1
vanilkový cukr
Ovoce
(jahody, jablka, hrušky, atd.)
Postup
Vločky se
společně s mlékem a špetkou soli přivedou k varu. Do
této směsi se přidá cukr a může se přidat nakrájené/rozdrcené
ovoce. Ovoce se může dát i závěrem na uvařenou kaši.
ZELENINA
S KOZÍM SÝREM
Ingredience
Libovolné
množství oblíbené zeleniny
Olivový
olej
1 cibule
1
stroužek česneku
Pepř
Sůl
Bazalka
Kozí
sýr
Postup
Oloupeme si
a na kostičky nakrájíme cibuli, k tomu se nakrájí na slabé
plátky česnek. Cibule a česnek se na pánvi zpění na olivovém
oleji. Přidá se zelenina a dusí se doměkka. Zelenina se ochutí
pepřem, solí a bazalkou. Na závěr se zelenina posype kozím
sýrem.
V naší poradně s názvem DESETIDENNÍ OČISTA JAVOROVÝ SIRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PEPAN.
jAK SE JMENUJE KNIHA O 10-TI DENNÍ OČISTĚ A KDE JE MOŽNO JÍ ZAKOUPIT?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Kniha se jmenuje Desetidenníočista těla a jejím autorem je Peter Glickman. Prodává se v ČR a tady je její cena a seznam prodejen, kde ji mají: https://www.zbozi.cz/vyrobe…
Jinak kniha Desetidenníočista je věnovaná výhradně jen této desetidenní očistě, metodě vyvinuté a publikované Stanley Burroughsem již v roce 1976 pod názvem Master Cleanse. Kniha popisuje Desetidenní očistu jeko neuvěřitelně jednoduchý způsob, jak zhubnout a získat znovu ztracenou energii a radost ze života. Kniha nabádá svého čtenáře, aby udělal něco skvělého pro sebe a své tělo. Dále kniha naučí jak zhubnout a být zdravější, šťastnější a vitálnější podle programu Master Cleanse.
Alespoň po dobu jednoho týdne zaznamenávejte svůj jídelníček, konzultujte jej s lékařem, který vám Warfarin předepisuje. Svého lékaře také předem informujte o každé závažnější změně své diety.
Dobrým příkladem rovnoměrného příjmu potravin s vitaminem K může být jedna porce směsi salátových lístků na oběd, jedna porce zeleniny bohaté na vitamin K v průběhu dne a jeden šálek zeleného čaje, ostatní potraviny by měly být vybírány jen mezi středními a nízkými zdroji vitaminu K.
Níže uvedený jídelníček je pouze orientační a vždy záleží na individuálním stavu jednotlivce. Káva k snídani je povolena.
Pondělí
Snídaně:
ovesná kaše (60 g vloček, 250 ml polotučného mléka, v případě potřeby voda), 1 lžíce čekankového sirupu a hruška (100 g)
Přesnídávka:
ovocný salát (100 g ananasu, 50 g banánu, 10 g dýňových semen)
Oběd:
mrkvová polévka (250 ml), rizoto s vepřovým masem (220 g) a sýrem (20 g), okurkový salát či kyselé okurky (100 g)
Svačina:
bílý řecký jogurt (100 g), černé olivy (3 ks), sušená rajčata (2 ks), lněné krekry (3 ks)
Večeře:
rybí filé na rajčatech (150 g), dýňovo-bramborové pyré (200 g)
Úterý
Snídaně:
2 menší celozrnné rohlíky (120 g), tvarohová pomazánka s kapií a červenou paprikou (150 g)
Přesnídávka:
takzvaná studentská směs (10 g hrozinek, 10 g sušených brusinek, 10 g kokosových plátků, 10 g mandlí)
Oběd:
gulášová polévka (250 ml), žemlovka s tvarohem a jablky (300 g)
Svačina:
acidofilní mléko (150 ml) se strouhanou okurkou (100 g), drceným pepřem a česnekem, půl dalamánku
V naší poradně s názvem DESETIDENNÍ OČISTA TĚLA JAVOROVÝ SIRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.
Tady je cena a seznam obchodů, kde mají javorový sirup Grade B: https://www.zbozi.cz/?q=jav…
Pravý javorový sirup je speciální druh přírodních cukrů a není dobré ho čímkoliv nahrazovat, protože náhrada nikdy nebude jako pravý javorový sirup.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marky.
Já javorový sirup kupuji zde - https://e-sunfood.cz/citade… a za mě spokojenost :) Myslím, že je lepší, než nějaká napodobenina ze supermarketu.
Borůvky: Borůvky jsou nejen výborné ovoce, ale navíc pomáhají snížit cholesterol a cukr v krvi. Může za to především antioxidant pterostilben. Obsahem živin a cenných látek se řadí borůvky k nejcennějšímu ovoci. Dopřát si můžeme jak ty naše, tak i kanadské. Podobný účinek mají brusinky. Pokud z borůvek chcete získat maximum, zmrazte si je.
Cibule: Cibule patří mezi tradiční zeleninu, obsahuje mnoho cenných látek a v kuchyni je opravdu nedocenitelná, navíc opravdu snižuje cholesterol.
Cibulový nápoj: Smícháme šťávu z 300 gramů cibule s půllitrem bílého vína a osladíme 100 gramy medu. Každý večer je dobré dopřát si jednu skleničku tohoto nápoje.
Čekanka: Čekanka je jedna z nejúčinnějších bylinek na mnoho civilizačních onemocnění. Konzumace čekanky vede k omezení ukládání tuků a snížení hladiny cholesterolu. Tuky jsou navázány a odvedeny z těla ještě dřív, než se stihnou uložit. Konzumace čekanky je i výbornou prevencí proti rakovině tlustého střeva a zamezuje ukládání nebezpečných kovů v těle. Stimuluje činnost žlučníku, jater a slinivky, působí detoxikačně. Čekanku můžeme použít do zeleninových salátů, ale pozor, pouze nezelené světlé listy, které nejsou hořké. Čekanka se hodí i k zapékání nebo jako příloha k masovým pokrmům.
Česnek: Česnek je opravdu všelék. Dokáže mimo jiné snižovat hladinu LDL cholesterolu, zvyšovat hladinu dobrého HDL cholesterolu a zlepšuje stav cév. Jako prevenci je dobré jíst 1 až 2 stroužky česneku denně. Je třeba jej prolisovat, podrtit nebo pořádně rozkousat, aby se účinné látky náležitě uvolnily do těla. Existují i potravinové doplňky s česnekovým výtažkem, ty ale zdaleka nedosahují síly čerstvého česneku.
Hlíva ústřičná: Hlíva posiluje imunitu, je prevencí proti rakovině, snižuje krevní cukr, a dokonce i cholesterol. Velkou výhodou je, že nejsou známy její nežádoucí účinky. Nesmíme ji ale sbírat v okolí silnic a ve znečištěném prostředí, protože jako ostatní druhy hub do sebe „natahuje“ i toxiny z okolí. Můžeme si ji připravit v podobě asijských jídel, jako řízek, přidávat ji do nádivek nebo polévek. Většinou chutná i lidem, kteří jinak houbám neholdují. Hlívu můžeme i usušit nebo si ji koupit jako doplněk stravy. Hlíva ústřičná Premium, obohacená o vitamín C, pomůže nejen s cholesterolem, ale s celým imunitním systémem.
Kotvičník zemní: Kotvičník má zcela výjimečný obsah účinných látek a široké možnosti využití. Směs fytosterolů, kterou obsahuje, patří v přírodě k nejefektivnějším. Dokáže kromě jiného snížit hladinu tuků v krvi. Užívá se například při ischemické chorobě srdeční, ateroskleróze a vysokém krevním tlaku. Zajímavostí je, že tato bylina dokáže u mužů zvýšit
Ve svém příspěvku DESETIDENNÍ OČISTA TĚLA JAVOROVÝ SIRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MONNA.
V lékárnách ani v prodejnách zdravé výživy se mi zatím nepodařilo zakoupit javorový sirup GRADE B.Lze tento sirup nahradit běžnými sirupy jako je např.jitrocelový sirup dr.Mu"ller?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radka.
Tak toto jsem tedy ještě nezkoušela. Ale vypadá to zajímavě a né vůbec špatně. Já mám několikrát do roka očistu těla. Hodně se mi to osvědčilo. Ještě k tomu používám různé přípravky. Nejčastěji na pročištění jater GAŇ BAO tady odtud https://www.greenworld-zdra…. Jinak mi to fakt pomáhá. Necítím se pak vůbec unavená a nemám bolesti.
Bezlepkový oves je výborná ingredience pro výrobu strouhanky, ve které si můžete obalit kuřecí řízek, rybu nebo tofu. Pro lepší chuť můžete přidat také mořskou sůl, pepř nebo sušené bylinky.
Lněné semínko a semínko chia
Své oblíbené pokrmy můžete rovněž doplnit moukou či strouhankou vyrobenou ze lněných semínek nebo semínek chia. Oba druhy mají vynikající chuť a dodají smaženému jídlu křupavý a chutný šmrnc!
Listová zelenina
Své oblíbené ingredience zabalte do listové zeleniny. Svému tělu tak dodáte řadu vitamínů a užijete si překvapivě zajímavou a chutnou kombinaci.
Palačinky
Palačinky rozhodně nejsou na seznamu zakázaných jídel, pokud namísto klasické mouky použijete při jejich přípravě mouku kukuřičnou. Hotové palačinky pak můžete podávat s javorovýmsirupem, medem nebo čerstvým ovocem.
Ořechová zálivka
Zeleninový salát můžete ochutit ořechy. Stačí vzít velké ořechy (např. kešú, vlašské ořechy nebo para ořechy), nasekat je na kousky a přidat do salátu.
Kukuřičná tortilla
Kromě palačinek si můžete z kukuřičné mouky vyrobit také tortilly, kterými se dá nahradit i jinak nenahraditelný chléb. Vyzkoušet pak můžete jak slané, tak i sladké recepty.
Cuketa
Cuketa je výborná a zdravá ingredience, která vylepší například rajčatový salát s olivovým olejem, česnekem a čerstvými bylinkami. Cuketou můžeme vylepšit rovněž těstoviny nebo lasagne.
Zeleninové špagety
Špagety nemusí být nutně vyrobeny z pšeničné mouky, k jejich přípravě můžete využít i zeleninu. Pokud milujete italskou kuchyň, připravte si svoji oblíbenou pochoutku právě ze zeleniny.
Rýžové nudle
Patříte mezi fanoušky asijské kuchyně? Potom vyzkoušejte rýžové nudle namísto klasických moučných. Ochutit je můžete olivovým olejem, citrónovým džusem, mořskou solí a drceným červeným pepřem.
Černé fazole
K zahušťování omáček je dobré využít černé fazole. Fazole obsahují spoustu vlákniny a proteinů, jejich konzumací tak dodáte svému tělu spoustu užitečných látek.
MANUKA med podle Djokoviče
Djokovičovou specialitou je manukový med z Nového Zélandu neboli „med na druhou‟ (jak sám Djokovič uvádí). Nádherná a nedotčená krajina Nového Zélandu je domovem plantáží keře MANUKA (Leptospermum scoparium), který je po staletí považován za léčivou a původním obyvatelstvem za magickou rostlinu. V okamžiku rozkvétání květů tohoto keře jsou na zmíněné plantáže dopraveny úly plné včel. Protože keře MANUKA rozkvétají postupně v závislosti na místním podnebí, přepravují se úly do těchto míst nákladními vozy a nezřídka i vrtulníky. Celý proces začíná na Severním ostrově a končí v chladnějších pásmech Nového Zélandu. Včely mají jediný úkol, a sice sbírat
Ve svém příspěvku AGAVE SIRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala.
Jdu do desetidenni ocisty a misto javoroveho sirupu mam agave sirup. Pry je i hodnotnejsi.
Projimadlo je super kura z krusiny, nedela takovy krece jako senna
drzte mi palce
jdu si varit prvni caj :-)
kdyby chtel nekdo se mnou sdilet pocity , budu rada diky
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ali.
Tak já jdu dnes také na to. Byla bych moc rád, kdyby mi někdo napsat jak zvládal deset dní jen pít citronádu. Jakékoliv komente jsou vítány.
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Opražte lískové ořechy po dobu 5 až 7 minut. Ořechy vyjměte z trouby a nechte je vychladnout. Pomocí utěrky třete ořechy, dokud nedojde k uvolnění slupek. Lískové ořechy nahrubo nasekejte.
Na pánev rozprostřete žitné a ovesné vločky. Pečte je po dobu 12 až 15 minut za stálého míchání, aby nedošlo k jejich spálení.
Opečené a nasekané lískové ořechy, semena a zrna vložte do velké mísy, přidejte pšeničné otruby a sušené třeště, dobře promíchejte. Müsli směs lze podávat s jogurtem nebo kefírem, může být pokapána medem. Zbytek müsli skladujte ve vzduchotěsných obalech.
Druhý recept
Doba přípravy je asi 5 minut.
Složení:
2 šálky drceného ovsa
½ šálku žitných vloček
¾ šálku rozinek
½ šálku sušených bobulí, například borůvky nebo brusinky
Smíchejte všechny ingredience do střední nebo velké mísy. Müsli pak můžete podávat pokaždé jiným způsobem, část müsli může být s jogurtem nebo mlékem, další pak například s čerstvým ovocem, medem, nektarem nebo javorovým sirupem. Připravené müsli by mělo být uzavřeno ve vzduchotěsné nádobě, ve které vydrží po dobu 2 měsíců.
Třetí recept
Složení:
5 šálků ovesných vloček
2 lžičky mleté skořice
½ šálku celých lískových oříšků
¼ šálku nakrájených mandlí
½ šálku opečených pšeničných klíčků
½ šálku sušených meruněk (míní se tím plátky)
½ šálku sušených brusinek
½ šálku rozinek
½ šálku sušených plátků jablek
Příprava:
Rozehřejte troubu na 190 stupňů. Smíchejte ovesné vločky se skořicí, rozložte na plech a pečte po dobu 15 minut.
Z opečených lískových ořechů odstraňte slupku a následně je nakrájejte na hrubo. Poté dejte péct na 4 minuty mandle.
Smíchejte oves, pšeničné klíčky a sušené ovoce. Tuto směs skladujte ve vzduchotěsné nádobě, müsli tak vydrží několik týdnů. Takové müsli stačí už jen zalít teplým nebo studeným mlékem.
3 díly javorového sirupu nalijete do kastrolku a vložíte do vodní lázně (větší kastrol s vodou) a zahříváte tak, aby teplota sirupu nepřesáhla 40 °C. Do horkého sirupu pak vmícháte 1 díl čisté jedlé sody bez jakýchkoli chemických přídavků. Pozor, směs prudce vypění. Míchejte, dokud se soda v sirupu nerozpustí. Při nádorovém onemocnění užívejte první tři dny 5x denně 1 lžičku směsi a další týden pak 3x denně po jedné lžičce. Tato dávka obvykle postačí k absolutnímu vymizení nádoru. Je možné užívat i preventivně. Tato léčba je založena na tom, že rakovinové buňky milují cukr, který do sebe vtahují. Javorový sirup obsahuje čistou glukózu, takže tuhle podmínku dokonale splňuje. Tak se látka dostane přesně do centra nádoru. Jedlá soda pak dokáže díky obrovskému obsahu kyslíku rakovinový nádor doslova rozbít zevnitř. A to už během prvních tří dnů. Dochází tak k naprosté likvidaci nádoru v jakémkoli stadiu, tedy i v konečné fázi rakoviny.
Léčba rakoviny pomocí prášku do pečiva a javorového sirupu
Ano. Tato informace probleskla novinovými titulky, ale stejně tak rychle byla potlačena. Vypadá to až moc jednoduše, ale tato prostá léčba zažívací sodou a javorovým sirupem je nesmírně účinnou přírodní chemoterapií, která velmi efektivně hubí rakovinné buňky. Přitom zcela postrádá brutální vedlejší účinky provázející většinu nesrovnatelně méně efektivních „standardních“ chemoterapeutických metod. Za tepla vytvořená směs chemicky čisté jedlé sody (hydrogenuhličitan sodný; NaHCO3) a javorového sirupu je velmi efektivním prostředkem proti všem druhům rakoviny. Zahříváním se na sebe pevně navážou molekuly sody a javorového sirupu, a takto vybavená glukóza může zamířit k rakovinovým buňkám. Rakovinové buňky prostě milují cukr, který přímo nezřízeně hltají. V tomto případě je ale na molekuly cukru navázaná silně zásaditá sodíková sloučenina! Kyselé rakovinové buňky absorbují s cukrem i sodu, a to je jejich zkáza.
Recept:
3 díly javorového sirupu a jeden díl jedlé sody (soda bicarbona) smísit (například 15 lžiček sirupu a pět lžiček sody) a promíchat, dát poté ohřát na sporák, zahřívat 5 minut nepříliš silně, aby teplota sirupu nepřesáhla 40 °C, dokud směs poněkud nezhoustne. Na počátku může být směs užívána častěji, například 3x denně jedna čajová lžička. Jinak stačí brát 1 čajovou lžičku 1x denně, dlouhodobě. Může být rozpuštěna ve vodě nebo třeba namazána na chléb. Javorový sirup může být případně dočasně nahrazen medem. Obecně platí: nejíst jinak žádný cukr v nápojích ani v pokrmech, s výjimkou trošky ovoce. Tato léčba je založena na tom, že rakovinové buňky potřebují cukr, který do sebe vtahují. A javorový sirup obsahuje čistou glukózu, která se tak dostane přesně do centra nádoru. Jedlá soda pak dokáže díky obrovskému obsahu kyslíku rakovinový nádor doslova rozbít zevnitř.
Postup: Uvařte špagety bez soli a bez tuku. Zahřejte olej ve velké pánvi na středně vysokém ohni. Přidejte chilli, omáčku (můžete přimíchat trochu chilli papričky) a rozdrcený česnek. Restujte cca 1 minutu, aby se spojily chutě. Přidejte na kostičky nakrájenou cuketu a vařte za stálého míchání přibližně 4 minuty. Vzniklou směs dochuťte solí a pepřem a podávejte na uvařených špagetách. Povrch pokrmu posypejte sýrem.
Postup: V míse rozmíchejte ocet, pomerančový džus, který připravíte ze šťávy pomerančů, hořčici a olej a ochuťte solí a pepřem. Zálivku přidejte k rozkrájeným kachním prsům a natrhaným salátům, posypte opraženými oříšky a dozdobte kousky zbylého pomeranče.
Dýňové placičky
Ingredience: 1/2 šálku dýňové konzervy, 1/2 šálku vanilkového jogurtu s nízkým obsahem tuku, ¼ lžičky sody na pečení (prášku do pečiva), 1 žloutek, 4 bílky, ¼ šálku polohrubé nebo celozrnné mouky, trocha soli, javorový sirup nebo med
Postup: Rozmačkanou kompotovanou dýni, jogurt, prášek na pečení a žloutek spojte. Přidejte mouku a ušlehané bílky s trochou soli. Ze vzniklého těsta vytvarujte placičky a opečte na pánvi potřené olejem cca 3 minuty po každé straně. Upečené placičky polijte medem nebo javorovým sirupem a můžete konzumovat.
A ještě něco pro masožravce, mlsouny a „polévkáře“...
Kuře se zeleninovými brambory
Ingredience: 2 citrony nakrájené na tenké plátky, 6 čerstvých šalvějových listů, 1 kuře, 3 lžičky olivového oleje, 1 větší mrkev a půl celeru (obojí rozkrájené na nudličky), brambory, 2 polévkové lžíce čerstvého tymiánu
Postup: Předehřejte troubu. Šest plátků citronu a šalvějových listů dejte pod kůži kuřete. Vložte zbývající citron do dutiny kuřete. Kuře omotejte provázkem, tak aby náplň nevypadla, poté kuře potřete olejem a polo
Čekanka patří k nejúčinnějším bylinkám, jelikož působí léčivě na mnoho civilizačních chorob. Konzumace čekanky vede k omezení ukládání tuků a snížení hladiny cholesterolu. Tuky jsou navázány a odvedeny z těla dříve, než se stihnou uložit. Čekanka představuje i výbornou prevenci rakoviny tlustého střeva. Dále zamezuje ukládání nebezpečných kovů v těle, stimuluje činnost žlučníku, jater a slinivky a působí detoxikačně. Čekanku můžeme použít do zeleninových salátů, ale pouze nezelené světlé listy, které nejsou hořké. Čekanka se hodí i k zapékání nebo jako příloha k masovým pokrmům.
Borůvky jsou výborné ovoce, také však pomáhají snižovat množství cholesterolu a cukru v krvi. Může za to především antioxidant pterostilben. Obsahem živin a cenných látek se borůvky řadí k nejhodnotnějšímu ovoci. Dopřát si můžeme jak borůvky naše, tak borůvky kanadské. Podobné účinky mají i brusinky. Pakliže chcete z borůvek získat maximum, zamrazte je.
Cibule je tradiční zelenina, jež obsahuje mnoho cenných látek. V kuchyni je opravdu nedocenitelná, stejně jako při snižování cholesterolu. Cibulový nápoj: Šťávu z 300 gramů cibule smícháme s půllitrem bílého vína a osladíme 100 gramy medu. Každý večer si pak dopřejeme jednu skleničku tohoto nápoje.
Kotvičník má zcela výjimečný obsah účinných látek a široké možnosti využití. Směs fytosterolů, kterou obsahuje, patří v přírodě k nejefektivnějším. Kromě jiného dokáže snížit hladinu tuků v krvi. Užívá se například při ischemické chorobě srdeční, ateroskleróze a vysokém krevním tlaku. Zajímavostí je, že tato bylina dokáže zvýšit hladinu testosteronu u mužů a estrogenu u žen. Kotvičník není vhodný pro těhotné nebo kojící ženy a pro děti. Tinktura z kotvičníku: Hrst sušeného nebo čerstvého kotvičníku dáme do uzavíratelné nádoby a zalijeme alkoholem, nejlépe šedesátiprocentním. Necháme stát na tmavém místě při pokojové teplotě 14 dní. Každý den protřepeme. Poté přecedíme a můžeme začít užívat v množství 2–4 kávové lžičky denně.
Lněné semínko představuje jednak skvělou zdravou svačinku, jednak zdroj tělu prospěšných látek, především kyseliny linolenové, jež pomáhá odstraňovat cholesterolové usazeniny z cév. Lněná semínka můžete „zobat“ mezi jídly nebo si z nich udělat nápoj. Nápoj z lněného semínka: 2 polévkové lžíce lněného semínka zalijeme půllitrem vroucí vody a necháme stát hodinu a půl. Poté vypijeme.
Česnek lze opravdu považovat za všelék. Co se týče cholesterolu, česnek dokáže snížit hladinu špatného cholesterolu, zvýšit hladinu dobrého cholesterolu a zlepšit stav cév. Jako prevence by se měly jíst 1–2 stroužky denně, přičemž česnek je třeba