Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

DOMACI LEK NA ČIŠTĚNÍ CÉV

OBSAH

Pomalé domácí čištění organismu olejem, recept jak na to.

Pokud se vám zdá první recept moc drastický, tak můžete použít lehčí variantu, která důkladně očistí tělo od toxinů během půl roku. Při této pomalé detoxikaci jater je třeba každé ráno na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy. Vše v pořadí, jak je zde napsáno a hned za sebou. Pomalá domácí očista organismu olejem se provádí jednou do roka.

Zdroj: Čištění organismu olejem

Poradna

V naší poradně s názvem ČIŠTĚNÍ ORGANISMU OLEJEM POMALOU FORMOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Taktéž, jako pan Vašek, nerozumím dost dobře, jak pomalé domácí čištění organizmu správně načasovat. Díky za úpravu článku či odpověď na email.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Já to pomalé čištění dělám každý den ráno po dobu půl roku. Pak půl roku pauza a potom znovu.

Zdroj: diskuze Čištění organismu olejem pomalou formou

Rychlé domácí čištění organismu olejem, recept jak na to.

Nejprve si během třech dní vyčistíme střeva heřmánkovým nebo citronovým klystýrem. Klystýr aplikujeme každé ráno a vyplachujeme střeva heřmánkovou anebo citronovou vodou. Během těchto tří dnů pijeme jen 100% jablečnou šťávu v neomezeném množství. Teprve až po této očistě střev zahájíme samotnou očistu organizmu olejem. K tomu budeme potřebovat panenský olivový olej 2 deci a stejné množství čerstvé citrónové šťávy. Očistu jater olejem zahájíme každý den v 19 hodin a to tím, že si připravíme na lůžko nahřátý ručník, na který si lehneme tak, aby naše játra byla tímto ručníkem zahřívána. Při ležení na pravém boku pijeme každých 15 minut 3 lžíce olivového oleje a hned po nich další 3 lžíce citrónové šťávy až do vypotřebování těch 2 deci. Po takovéto očistě proběhne vyloučení většiny škodlivin během 24 hodin.
Tato rychlá domácí očista organismu olejem se musí provádět každý třetí měsíc.

Zdroj: Čištění organismu olejem

Poradna

V naší poradně s názvem ŠPATNÁ FUNKCE JATER PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Dobrý den,

Chtěl bych se zeptat na Pomalé domácí čištění organismu olejem.
Píšete zde že je třeba každé ráno na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy a to jednou do roka.
Otázka _ to čištění se provádí každé ráno na lačno jak dlouho?

Děkuji Pavel

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Pomalé čištění se dělá každý den ráno po dobu půl roku. Pak půl roku pauza a potom znovu.

Zdroj: diskuze Špatná funkce jater příznaky

Čistič zubní protézy

Ocet lze použít i k čištění zubních protéz. Nechte svou protézu v octu stejně dlouho, jako byste ji měli v přípravku na čištění protéz. Po vyjmutí z octa protézu důkladně vyčistěte. Ocet zaručí čistější a bělejší vzhled vaší protézy.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Poradna

V naší poradně s názvem VIDEO ČIŠTĚNÍ SUCHÉ PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

chci se zeptat,jaká masáž obličeje,je nejlepší púro zralou plet.A jaký je vhodný pletový krém na zralou,suchou plet.Děkuji .Maruška.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Marie. Na zralou suchou pleť je nejlepší krém s obsahem Koenzymu Q10, který zbržďuje další stárnutí pleti a omezuje prohlubující se vrásky. Krém naneste na pleť a krouživými pohyby prstů ho rozmasírujte od nosu směrem k okrajům obličeje. Pro domácí čištění suché pleti je vhodné postupovat podle návodu, který popisujeme v tomto článku: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Video čištění suché pleti

Péče o nehty

Ocet slouží k čištění nehtů a napomáhá k hladšímu vzhledu laku a jeho déletrvajícímu efektu.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Poradna

V naší poradně s názvem PROC SVEDI USI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana.

Dobry Vecer...chci se zeptat co mam delat...trva to neskutecne dlouho...strasne me svedi usi a hlavne uplne dole vede to az k mandlim ja uz nevim co mam delat...usi si cistim kazdy den...a jak me svedi tak si do.nich delam klidne i hodiny...do te doby nez me prestanou svedit ale to uz mi pak z nich tece takova voda nebo co to je :/...sem hotova z toho..byla sem i u usniho doktora. a pani doktorka mi nato.rekla ze si vymislim ze me svedi az dole usi..a ze mam usi uplne v poradku..taak.ja uz nevim...prosim poradte mii :/ Dekuji Zuzana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takovéto svědění uší vypadá, že souvisí s chronickým zánětem Eustachovy trubice. Je potřeba okamžitě omezit drbání v uchu a jeho časté čištění. Každodenní čištění uší není správné. Každopádně by vaši situaci měl zhodnotit lékař foniatr (ORL). Pokud neuspějete u jednoho, tak běžte k jinému.
Jako nouzovou domácí léčbu vám mohu doporučit výtěr ucha višněvského balzámem 2 krát denně a k tomu klokaní 3 denně lékem Stopangin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Proc svedi usi

Čištění trouby Mora

Čištění moderní trouby Mora je mnohem snazší. Nové výrobky jsou totiž opatřeny samočisticí funkcí.

Water system Mora

Water system je speciální program na čištění trouby. Pomocí této funkce se trouba sporáku MORA čistí velmi snadno, bez velké námahy a téměř sama.

Jak program čištění funguje

Stačí do pekáče nalít přibližně 0,5 l vody a vložit jej na dno trouby. Teplotu na termostatu nastavte asi na 50–60 °C na dobu 30 minut. Po uplynulém čase troubu vypněte. Vnitřek trouby se hezky „odmočí“ a trouba se snadno vytře.

Zdroj: Jak vyčistit troubu

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBA KOSMETIKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bára.

Začínající blog o vyzkoušených receptech na domácí výrobu kosmetiky! :-)
belnatura.blogspot.com/

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí výroba kosmetiky

Pleťová voda

Mnoho produktů proti akné obsahuje kyselinu salicylovou, která je obsažena v aspirinu. Kyselina octová také pomáhápři odlupování starých, odumřelých kožních buněk a funguje velmi dobře proti akné a skvrnám na pokožce. Domácí pleťová voda s obsahem octa se vyrábí z ½ vody, ½ octa a aspirinu. Důležitá je opatrnost, protože ocet způsobuje ztenčení kůže. Ocet se také používá jako voda po holení, protože uklidňuje pokožku a zabraňuje vyrážce.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ KOKTEJL NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Koktejly na hubnutí – kdy opravdu pomáhají? A co naopak výrobci nechtějí přiznat? Na tato témata jsem našla článek, který objektivně pojednává o tom, zda-li se dá skutečně po nějakých koktejlech na hubnutí skutečně zhubnout. Zde je adresa článku na téma koktejl na hubnutí www.asistentka.cz/no…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LussyB.

Nevím jak domácí ale mě osobně koktejl na hubnutí funguje, piju ho pravidelně, cvičím. Udělala jsem si z něj každodenní svačinu a ještě má úžasnou chuť.

Zdroj: diskuze Domácí koktejl na hubnutí

Antibiotika na zánět dásní

Léčba zánětu dásní spočívá v dokonalém odstraňování zubního plaku, to znamená v důsledném provádění ústní hygieny. Zubní lékař – nebo většinou dnes již dentální hygienistka – provede ordinační vyčištění zubů. Odstraní i zubní kámen, čímž se zlepší možnosti dokonalého odstraňování zubního povlaku v domácích podmínkách. Nezbytná je spolupráce pacienta s lékařem, a to zejména v oblasti dokonalého provádění ústní hygieny, jež zahrnuje čištění zubů správnou technikou a čištění prostorů mezi zuby mezizubními kartáčky a zubní nití.

U akutních forem a pacientů, kde je žádoucí velmi rychlé potlačení projevů zánětu dásně, je možné využít jako podpůrný prostředek i léčebné výplachy úst roztoky s obsahem chlorhexidinu. Základním krokem v boji se zánětem dásní však vždy zůstane mechanické odstranění mikrobiálního povlaku pomocí vhodných pomůcek za použití správné techniky čištění. Vše ostatní, jako jsou ústní vody, zubní pasty a masážní roztoky určené k léčbě zánětu dásní, má pouze omezený a pomocný účinek a samo o sobě bez mechanického odstranění plaku nikoho zánětu dásní nezbaví. Jen v ojedinělých případech se používají antibiotika.

Zdroj: Domácí léčba zánětu dásně

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ VODÁRNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koudela.

Dobrý den
Potřebuji schema elektrického připojení tlakového spínače domácí vodárny Elpumps
VB 25/1300B

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Tady je k dispozici produktový list k tlakovému spínači TSA3S05M osazenému na vodárně Elpumps
VB 25/1300 B.
www.sigmashop.cz/sou…

Zdroj: diskuze Domácí vodárna

Lis na olej z bazaru

Lis na olej koupíte i v bazaru ve složce Prodám. Například na Aukru je v nabídce ruční lis Piteba. Ceny jsou ve srovnání o trochu nižší než u nových lisů, což je pochopitelné. Když budete trpělivě hledat, určitě domácí lis na olej najdete.

Zdroj: Domácí lis na oleje

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ BĚLENÍ ZUBŮ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kikousek.

domácí bělení není nic pro mě já toho zkusila teda už taky dost, ale dávám spíše přednost pastám na bělení s nimiž má již někdo zkušenosti. :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Verča.

Ahojky, já mám super zkušenost s bělící pastou od ROCS, dlouho jsem hledala něco účiného a za mě fakt doporučuji.

Zdroj: diskuze Domácí bělení zubů diskuze

Zánět dásní u dětí

Zánět dásní u dětí bývá nejčastěji způsoben nedostatečnou zubní hygienou. Většina dětí si bohužel neumí čistit zuby správně. Zubní plak pak ulpívá v tenké vrstvě na povrchu zubů a dlouhodobé ulpívání zubního plaku vede ke vzniku zubního kamene. Zubní kámen následně dráždí okolí dásně a podporuje vznik infekce (teplota).

Zánět dásní by se rozhodně neměl podceňovat. Nejčastější příznakem je zarudnutí postižené dásně, posléze se dostavuje i zduření zaníceného místa, citlivost dásně na mechanické poškození – kartáček, jídlo a podobně. Často se vyskytuje i svědění. Typickým příznakem je poté krvácení dásní, ať už při čištění, nebo zubní kontrole, a nakonec i samovolné krvácení. Můžete se setkat i se zápachem z úst, případně se k zánětu dásní mohou připojit teploty a afty.

Léčba spočívá v pravidelném čištění zubů – to znamená naučit děti už od prvních zoubků používat pravidelně zubní kartáček, pro nejmenší „prsťáček“. Alternativou u malých dětí může být i čištění zoubků po jídle pomocí látkové plenky, kdy se jednotlivé zoubky otřou ve směru od kořene ke špičce.

Co s tím:

  • Nacvičit správnou techniku čištění, na internetu koluje spousta videí, která vám pomohou s nácvikem správné techniky.
  • Absolvovat pravidelné kontroly u zubaře, případně u dentálního hygienisty, a to nejlépe jednou za půl roku.
  • Dodržovat správnou výživu – dostatek neslazených tekutin, zeleniny, ovoce, tmavého chleba a bílkovin.
  • Používat homeopatika – slabý odvar šalvěje a heřmánku a další.
  • Při problému navštívit zubního lékaře, případně dentálního hygienistu, ti by měli celou situaci posoudit.

Zdroj: Domácí léčba zánětu dásně

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBA MASTÍ Z ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristyna .

Prosím kdo poradí jakpřipravyt mast z aloe vera na popraskane dlane ani lekar si nevi rady hrozi ozařovani a to se mi moc nelíby. Předem dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla.

Rozehřát domácí sádlo,přes odšťavňovač vymačkat šťávu z aloe vera a přidat k sádlu a pořádně promícháme,musí se to vše spojit,pak dát do lednice a používat dle potřeby.A já na praskliny používám Lipobase je to 100% účinné,je potřeba toho vyzkoušet víc

Zdroj: diskuze Domácí výroba mastí z aloe vera

Jak vyčistit stříbro s kamínky

Stříbrné šperky s kamínky by se neměly vařit ani zalévat horkou vodou. Zde je vhodné využít k jejich čištění speciální přípravky. Jedná se o hadříky či ubrousky. Tyto přípravky se dají zakoupit v drogérii. Před čištěním šperky pořádně omyjeme v mýdlové vodě, aby se odmastily a odstranily nečistoty. Po skončení čištění je taktéž omyjeme a pak otřeme.

Zdroj: Jak vyčistit stříbro

Diskuze

V diskuzi JSOU ZDE DOMÁCÍ PLETOVÉ MASKY? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Filoušová .

Dobrý den,chtěla bych se všech co se sem dívají prosím odpovězte.Jsou zde na tomto webu domácí pletové masky?Předem děkuji za odpověd,kdo bude tak hodný a odepíše mi.Děkuji Petra Filoušová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Jasně, články s recepty na domácí pleťové masky najdete na webu zdravi-lecba.cz. Například pomocí tohoto odkazu: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdroj: diskuze Jsou zde domácí pletové masky?

Čištění pračky kyselinou citronovou a octem

Spousta lidí používá k čištění pračky – a nejen pračky – také ocet. Stačí místo pracího prášku nalít do pračky hrnek octa, do bubnu vložit starý hadr a spustit program vyvářky. Stejným způsobem můžete použít kyselinu citronovou nebo prací sodu. Ocet je velmi účinný i na vodní kámen, jen ho používejte s rozmyslem, protože velké množství octa poškozuje gumové části pračky a místo čisté pračky byste mohli mít stroj nenávratně poškozený. Budete-li kombinovat kyselinu citronovou a ocet, budete mít pračku bez vodního kamene i bez plísně.

Zdroj: Čištění pračky kyselinou citrónovou

Domácí šunka a rychlosůl

Rychlosoli se přidávají do uzenin. Rychlosůl je označení pro dusitanovou směs, která se používá k nakládání masa určeného k dalšímu zpracování (na výrobu salámů, klobás, konzerv a tak dále). Rychlosůl stabilizuje chuťové vlastnosti a vůni výrobků a je zodpovědná za růžové zbarvení uzenin. Rychlosůl je dusitan draselný s dusičnanem sodným v poměru 2 : 5.

Zdroj: Domácí šunka - recepty


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP