Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

OLEJOVÉ ODBARVOVÁNÍ

OBSAH

Jak nejlépe pomoci suchým vlasům, aby vypadaly krásně, zdravě a leskle? Příčinou zhoršené kvality těchto vlasů bývá nedostatečná vlhkost a vysoká poréznost vlasu (nerovný šupinatý povrch). Jenže mezi suchými vlasy jsou velké rozdíly. Některé jsou suché, lámavé a extrémně jemné, jiné zase bývají velmi suché, drsné a hrubé. Vyzkoušejte několik našich receptů, a zjistěte, jestli vám některý pomůže.

Zdroj: Olejové zábaly na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kasalová.

Už jsem vyzkoušela kde co, ale nehty mám roztřepené pořád. Jedla jsem zinek, křemík, Capimin, vitamíny, používala jsem olejové koupele a nic. Všelijaké kúry na nehty jsou pouhým vyhazováním peněz. Vše pomohlo na chvíli.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mě na nehty prospívá užívání multivitamínu Calibrum a jako zevní péče je účinný krém na ruce Garnier růžový nebo i ten červený, přičemž oba stojí jen kolem 60 Kč. Díky multivitamínu mi úplně zmizely bílé měsíčky pod nehty a díky Garnier - Ochranný krém na ruce proti vysušování se mi nehty znatelně zpevnily. Je třeba být ale trpělivý, protože nehet na rukou se vymění až za 6 měsíců, takže toto je minimální doba, po kterou by měla být péče nehtům věnována než se objeví první úspěchy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoci nehtů

Odbarvování chloupků peroxidem

Na odbarvování chloupků můžete použít 6% peroxid vodíku, který koupíte v lékárně. Chloupky pravidelně, jednou denně večer, potírejte vatičkou. Za pár dní znatelně zesvětlají. Zesvětlovač chloupků je jistý druh peroxidu, podobný jako zesvětluje naše vlasy, a můžete ho použít v podstatě na všechny chloupky. Existuje více druhů a více značek, jako v podstatě u všeho, a každá je trošku odlišná. Nejznámější jsou ale zesvětlovače Sally Hansen a Jolen. Práce se zesvětlovačem je docela těžká, skoro jako barvení, a zabere to dost času. Záleží i na tom, jak dlouho se krém musí nechat působit. Někdy je to 10 minut, někdy i půlhodina. Vše najdete v návodu. Pokud vás chloupky hodně trápí, tak je možno nechat je trvale odstranit laserem.

Zdroj: Odbarvování vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, moje přírodní barva vlasů byla vždy tmavě plavá, tak sem se chtěla trochu zvíraznit. Obarvila jsem si hlavu na tmavě hnědo, z čehoš mi vyšla skoro černá ( fotky na krabičce moc neodpovídají ). Chtěla bych zpátky světlejší odstín, ale nic mi nechce chytit.Mám vždy jenom nazrzlé odrostlé vlasy a zbytek černý...
Bojím se větších zásahu ( úplné odbarveni a ještě barva!), abych vlasům nedala moc zabrat... poraďte mi co s tím....
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Odbarvování vlasů v těhotenství

Každá žena se ráda věnuje tomu, jak vypadá, a to i v době, kdy čeká miminko. Ovšem je dobré vědět, že těhotenství si žádá také jiný přístup k péči o vlasy. I když barvy na vlasy obsahují množství chemikálií, žádná studie neprokázala, že by jakkoli ohrožovaly vývoj nenarozeného dítěte. Nevhodnost barvení vlasů v těhotenství je pověra, zejména dnes, kdy jsou již k dostání kvalitní výrobky. Jediné možné riziko představuje odbarvování vlasů klasickým kysličníkem, ale to se snad již ani nepoužívá. Barvení, případně trvalá, vydrží kratší dobu než obvykle. A také výsledek může být vlivem hormonálních změn úplně jiný než obvykle. Pokud chcete mít 100% jistotu, že barva dítěti neublíží, počkejte do 2.–3. trimestru, kdy už jsou všechny důležité orgány miminka plně vyvinuté. Naprosto bezpečným řešením je pak přírodní barva hena, nebo melír, který se nenanáší až k pokožce hlavy, takže chemikálie se k ní vůbec nedostanou.

Zdroj: Odbarvování vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem ZRUDNUTÍ HLAVY PŘI BARVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzka.

ahoj chci se zeptat nedávno sem si barvila vršek hlavy na bílo a podbarvení na černo když sem si jí začala barvit bílou tak mě ta hlava neskutčně pálela a svědila .. asi 2 minuty na to mi úplně zčervenala ... ted mam v hlavě strupy a chci ze zeptat čím to je a co stim můžu udělat dík ahoj :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zčervenání pokožky hlavy po odbarvování je způsobeno popálením od odbarvovače. Kůže se potom chová, jako při spálení na slunci a i péče je podobná. Kůži je potřeba nechat zahojit, chránit ji ještě asi měsíc před sluncem a patlat na ni Panthenol. Kůže se zahojí do 14 dnů i dříve, podle intenzity popálení. Po zhojení zůstanou na kůži patrné růžové fleky, což je známka dobrého zhojení. Tyto růžové fleky se nesmí opálit na slunci, jinak by časem zhnědly - zpigmentovaly by.

Zdroj: diskuze Zrudnutí hlavy při barvení

Dostupnost

Olejové kapky Vigantol jsou registrovaným léčivým přípravkem pouze na lékařský předpis.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORÓZA U RÉVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý den,
máme chlorózu u vinné révy,poradíte jaké přípravky použít? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Chlorózu u vinné révy způsobuje nedostatek hořčíku. Nejspíše je vaše vinná réva přehnojená draslíkem. Při nadbytku draslíku totiž bývá omezený příjem hořčíku. Nadbytek draslíku a s ním související nedostatek hořčíku se projevuje tak, že na spodních listech dochází ke ztrátě chlorofylu mezi žilnatinou a zelené části se klínovitě zužují k okrajům listů. Části listových čepelí bez chlorofylu mají žluté nebo červené zabarvení podle toho, zda jde o bílou nebo modrou odrůdu. Toto typické odbarvování listů se vědecky označuje jako „interkostální chloróza“. Omezte při hnojení draslík (označen je jako K) a vše by se mělo srovnat.

Zdroj: diskuze Světlé fleky na listech vinné rév

Způsob použití léku

Kojencům a malým dětem se olejové kapky Vigantol podávají na lžíci mléka nebo kaše. Nedoporučuje se přidávat kapky do dětské lahve nebo do většího množství kaše, neboť tak není zaručeno podání plné dávky.

Starší děti a dospělí užívají olejové kapky Vigantol pomocí polévkové lžíce s tekutinou. Při kapání je nutno držet lahvičku ve svislé poloze. Délku podávání určí lékař.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Poradna

V naší poradně s názvem VINO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bretislav.

prosim o dalsi radu.posilam foto.je to na hroznovem vine.co s tim.mooooc dekuji za radu.
Tomek

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Na obrázku je na dřevě vidět puklice švestková. Ovšem už jen jejich mrtvé schránky, takže teď není co likvidovat, protože larvy se vylíhly již na jaře. Proti puklicím lze bojovat prostředky běžně používanými k zimnímu či předjarnímu postřiku, ovšem pokud je tento škůdce na révě více rozšířený, což bývá málokdy. Dobré je v zimě si révu preventivně prohlédnout a posoudit rozšíření puklice. Doporučují se i lepové pásy.
Co se týká provedení zimního či předjarního postřiku obecně, je dobré ho provést kvůli možnému výskytu roztočů, jako je hálčivec révový, případně svilušky. Například se k tomuto účelu hodí Sulka či jiný prostředek na bázi síry nebo na olejové bázi.

Zdroj: diskuze Túje - ošetřování

Odbarvování barvených vlasů

Změna barvy či melírování vaše vlasy neoslabí, naopak nejedna kadeřnice vám potvrdí, že barva dodá vašim vlasům šmrnc, zvětší vlasový objem, optickou hustotu a pomáhá s vlasy, které se mastí. Doma se však nepouštějte do radikálního odbarvování. Pokud vám barva chytí jinak, je to ten nejmenší problém. O zničené vlasy ale můžete přijít. Při neodborném odbarvování si můžete vlasy poškodit. Pokud necháte odbarvovač působit déle, nezískáte výraznější odstín, jen zbytečně vlas vysušíte. Důležité je správné dávkování peroxidu i čas aplikace. Ty přesně určí jen kadeřnice. V úvahu musí vzít, zda a jak byly v minulosti vlasy ošetřované, barvené, odbarvované, melírované. Přiznejte se ke všemu, co jste s nimi dělaly. Problémy může způsobit i barevné tužidlo, které jste si daly na vlasy před půlrokem. Výsledkem jsou nežádoucí oranžové či růžové odstíny.

Při prvním odbarvování přirozených vlasů se hmota aplikuje nejprve na délky, až po určitém čase působení se přechází na kořínky. Od hlavy jde teplo a produkt tam chytá několikanásobně rychleji než na studených konečcích. Při druhém odbarvování se už postupuje klasicky. Nejprve kořínky, pak zbytek vlasů. Pokud se zesvětluje dlouhodobě, aplikuje se hmota jen na kořínky, ne na celé délky. Na koncích už není co odbarvit. Když chcete vědět, do kterého odstínu blond se pustit, dobře si prostudujte svou oční zornici. Nejsvětlejší tečka, kterou najdete, ukáže, zda půjdete při odbarvování do zlatova, béžova nebo do studena. Tak bude barva vypadat nejpřirozeněji. Při výběru zohledněte i typ pleti a barvu obočí. Nebezpečné pro pokožku jsou zejména nažloutlé odstíny. Zvážit by je měly ty, kterým se rychle mastí vlasy.

Zdroj: Odbarvování vlasů

Diskuze

V diskuzi OLEJOVÉ RADIÁTORY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rokyta.

Dobrý den! Rád bych věděl jaký olej se do radiátoru používá a jaké množství je v 7článkovém radiátoru.Děkuji.Rokyta

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Olejové radiátory

Odbarvování černých vlasů

Na tmavé vlasy musíte použít vybraný odstín s 9%peroxidem, a to v případě zdravých vlasů. Požadovaného odstínu pravděpodobně nedosáhnete po prvním barvení, ale při druhém barvení už by měl být odstín bez problému, v případě, že jsou vlasy barvené, bylo by dobré provést šetrné odbarvení takzvaným vlasovým removérem, jedná se o proces, při kterém se ničí (rozpouští) chemické pigmenty barvy, která byla použita na vlasech, a které se chceme zbavit, po stažení pigmentů už můžeme použít barvu, kterou chceme. V případě, kdy nemáte k dispozici zmiňovaný removér, vám nezbývá nic jiného než použít starý známý odbarvovací prášek a jeho správnou koncentraci.

Pokud máte vlasy nabarvené černou barvou a chcete platinovou barvu, stačí si namíchat 6% peroxid s odbarvovacím práškem. Výsledný odstín bude přibližně narezlý, ale při druhém barvení už budete mít požadovaný odstín, zde by měl stačit opět 6% peroxid. Možná si říkáte, proč nedat rovnou barvu s 9% peroxidem? Protože barva barvu nezesvětlí.

Zdroj: Odbarvování vlasů

Diskuze

V diskuzi DLOUHODOBÝ KAŠEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva koubova.

dobry den... asi 15 let kašel vždy se objevi když nastydnu chodim na plicní..předepsan relvar..prašek na vdechnuti....a 3 krat denně 2 vdechy ecosal...ted problem trva 3 tydny a žadny vysledek.... zaberou mě jen antobiotika jen když na plicich jsem čista antibiotika mě nedaji jsem zastance homeopatie....leky nestřidam dohromady...jen vystřidam po 4 dnech jiny medikament když nezabere... tak si řikam proč antibiotika hned zaberou a spreje nepomužou mamli vubec ecosal brat ..lečim se na štitnou žlazu beru letrox 100 vždy před sezonou beru prašky na alergii abych tomu předešla a vysledek žadny..byla jsem asi 4 na hadičce zda nemam reflux a to mi ten suchy dráždivy kašel nevyvolava reflux neprokazan i když jsem brala reflux,,omeprazol jsem z toho zoufala nic nepomaha mužete mi poradit jake dalši vyštřeni mam podstoupit aby lečba byla spravna...přijde mi že nemam problem na plicich ale při polykani my hleny uustanou nahoře svědit v krku mě začne okamžitě a to mi vyvolava ten kašel ...je mi 57 let skoro nepiji jsem odpurce kouřeni mužete mi prosim poradit nalez na plicich po rentgenu v pořadku děkuji moc za kladne vyřizeni z pozdravem eva koubova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vesmirka.

Dobrý den, po přečtení vašeho trápení jsem měla pocit, jako kdybych to napsala sama. Téměř stejné obtíže, počet zbytečně využívaných léků a mnoho vyšetření. Až jsem se jednou dostala k šikovnému doktorovi na ORL a stal se zázrak. Zjistil totálně přesušenou sliznici v krku i v nose, tím se vlastně vysvětlil i ten dlouhodobý kašel. Tělo se prostě jen bránilo nedostatku zvlhčení a špatné funkce sliznice. Stačilo několikrát stříknout do krku olivový olej ( název si už nepamatuji, ale stačí v lékárně říct že chcete olivový olej ve spreji) a do nosu jsem si kapala olejové kapičky Coldastop. Vše lze koupit bez receptu. Trvalo to cca 3 týdny než se kašel uklidnil a uvolnil se nos ke správnému dýchání, ale trpělivost se vyplatila. Je to již půl roku a nekašlu. Držím vám palce.

Zdroj: diskuze Celodenní kašel

Dávkování

Není-li doporučeno jinak, podávají se olejové kapky Vigantol kojencům k prevenci křivice (rachitidy) denně 1–2 kapky od druhého týdne života. Zdravým novorozencům se podává 1 kapka denně; ve zvláštních případech a dětem předčasně narozeným 2 kapky denně. Doporučená doba léčby je 1 rok. Ve druhém roce života je možné v podávání vitamínu D3 pokračovat zvláště v zimních měsících, kdy je nedostatečné biologicky aktivní sluneční záření. Dospělí užívají olejové kapky Vigantol k prevenci měknutí kostí (osteoporózy) 1–2 kapky denně. K léčbě měknutí kostí se užívá obvykle 3krát 5 kapek denně dle pokynů lékaře. K léčbě poruch funkce příštítných tělísek se doporučuje 15–30 kapek denně.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Poradna

V naší poradně s názvem BARVENÍ VLASŮ NA MODRO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý den, dcera (hnědovláska) si chce obarvit vlasy na modro. Znamená to nejprve odbarvení na platinovou blond a pak tu modrou. Má s tím někdo nějaké zkušenosti? Špatné vítány také, alespoň jí to dám přečíst a třeba jí to pustí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čau Dani, jsi skvělá máma, když se takhle preventivně zajímáš o to, jak si má tvoje dcera nabarvit vlasy na modro. :-) Je fajn, když je mezi matkou a dcerou fungující kamarádský vztah.
Teď k tomu barvení. Při barvení tmavých vlasů je třeba skutečně nejdříve stáhnout jejich barvu nějakou barvou na vlasy, která odbarvuje na blond. Při odbarvování vlasů postupujte podle návodu, který je u přípravku přiložen a nepřekračujte maximální dobu působení chemie na vlasech. Po tomto odbarvení dosáhnete podkladového odstínu, který umožní dosáhnout temnou ale sytou modrou barvu. Pokud byste chtěli mít vlasy zářivě modré, tak bude potřeba odbarvení ještě jednou opakovat. Takže zářivé modré vlasy budou vyžadovat dvě balení odbarvovací barvy na vlasy. Mezi odbarvováním nechte vždy přestávku alespoň 2 hodiny, aby mohly vlasy pěkně proschnout. Proschlé vlasy pak lépe vztřebávají další barvu. Mezi barveními nedávejte na vlasy žádnou péči, žádný kondicionér! Kondicionér nebo maska by vlasy zalepily a zkazily by následné barvení na modro.
Po nabarvení modrou barvou vlasy ošetřete jedním balíčkem následné péče po barvení vlasů nebo kondicionérem na barvené vlasy. Zbylé balíčky následné péče o vlasy po barvení, které byly součástí barvy na vlasy, postupně vypotřebujte po každém mytí modrých vlasů.
Modrá barva se bude postupně z vlasů smývat a bude také šísovat na sluníčku. Zároveň jí nesmírně bude ohrožovat chlorovaná voda například v bazánu ale i voda z vodovodu bývá chlorovaná. Chlorovaná voda může postupně změnit modrou barvu do ošklivě zelené anebo třeba i jiné :-(.
Je třeba respektovat skutečnost, že barvení vlasů je nebezpečný proces, který by se měl raději pčenechat odborníkům v kadeřnictví. Vlasy se touto barvící procedůrou v každém případě změní. Po takovém barvení se významě sníží životnost vlasů, které se ve zvýšeném počtu začnou postupem času odlamovat, pokud ještě dříve nevypadnou. S těmito následky je třeba po takovém barvení počítat a věnovat vlasům zvýšenou péči. Po barvení je, jako následná péče, dobrá maska na barvené vlasy, kde je jen rozmýchaný olivový olej a žloutek. Tahle maska na barvené vlasy totiž nezmění barevný odstín obarvených vlasů a přesto je vyživí.
Držím palce, ať se obarvení povede a dcera bude moci být za modrou hvězdu! Napište sem pak, jak to celé dopadlo.

Zdroj: diskuze Barvení vlasů na modro

Olejový radiátor, nebo konvektor?

Kdo se rozhoduje mezi olejovým radiátorem, nebo konvektorem, musí si zodpovědět na důležitou otázku. Co jím bude vytápět? Je rozdíl, zda chceme vytápět nějakou místnost krátkodobě, nebo dlouhodobě. Podle toho také musíme volit zdroj vytápění. Konvektory se hodí především k příležitostnému přitápění, při dlouhodobém používání se pěkně prodraží. Olejový radiátor pracuje na principu akumulace nahřátého oleje, kdy oproti klasickým elektrickým konvektorům v době plánovaných jednohodinových výluk olej udrží teplotu a nedochází k okamžitému vychladnutí vytápěného prostoru. Elektrické olejové radiátory na rozdíl od konvektorů také nevysouší vzduch a nevíří prach.

Zdroj: Olejové radiátory

Diskuze

V diskuzi RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Mám kožní vyrážku už skoro půl roku, kožní lékař si s tím nevi řady ,zkoušela jsem mnoho mastí, Beloderm,ekzelup, psorikalis,koupele v mořské soli, soda, epsomska sůl a bez efektu, na kůži mám červené fleky, z některého se mě udělá pupínek , který když praskne ,tak s něho vyteče čirá tekutina. Jsem zoufalá , vyrážka mě svědí , nejvíce v noci. Tak jsem se rozhodla ,že zkusím infectocab, nemůžu si ublížit ? Prosím o radu . Byla jsem i u specialisty v brněnské nemocnici ,ale ani ta mě nepomohla.
Děkuji Jiřina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Doktor84.

Infectoscab je na lekársky predpíš čo onem nevíte ako sem zde spomenul že nie moc učine kožna vám može dat i na predpis sirovu mast ale aj máte silne tak vám hold nepože ale vratime se Infectoscab :Spôsob použitia

Iba na dermálne použitie. Krém sa nanáša rovnomerne na celé telo. Pri aplikovaní sa majú zvlášť pozorne ošetriť oblasti medzi prstami a palcami na nohách (a tiež pod nechtami prstov a palcov), zápästí, lakťov, podpazuší, vonkajších genitálií a bedier. Liek sa nemá aplikovať do očí, na sliznice alebo na otvorené rany.

Krém sa musí ponechať na pokožke najmenej počas 8 hodín, napr. cez noc. Ak by sa výnimočne museli počas tejto 8 hodinovej lehoty umyť ruky a iné časti ošetrenej plochy pokožky (bedrá, vonkajšie genitálie), musí sa krém znovu aplikovať na umytú plochu pokožky. Deťom sa nesmie dovoliť oblizovať si krém z rúk. V prípade potreby musia deti nosiť rukavice. Zvyšky krému musia byť odstránené najmenej po 8 hodinách osprchovaním alebo umytím mydlom a vodou.

nežiaduce učinky leku:
4. Možné vedľajšie účinky
Tak ako všetky lieky, aj tento liek môže spôsobovať vedľajšie účinky, hoci sa neprejavia u každého.

Ak sa objavia vážne alergické reakcie, okamžite vyhľadajte lekára. V takomto prípade nesmiete Infectoscab viac používať.

Časté (môžu postihovať menej ako 1 z 10 osôb)

Medzi časté vedľajšie účinky patria svrbenie (pruritus), začervenanie kože, suchá koža alebo nezvyčajné kožné vnemy (parestézia), napr. brnenie, pichanie, pálenie. Tieto príznaky však môžu byť dôsledkom samotného ochorenia. Na doplnkovú liečbu suchej pokožky sa odporúčajú zvlhčovače a olejové kúpele. Svrbenie a kožné vyrážky (posvrabový ekzém) môžu pretrvávať až štyri týždne po skončení liečby. Je to spôsobené reakciou na mŕtvu zákožku svrabovú. Ak máte po použití Infectoscabu pocit, že ochorenie naďalej pretrváva, pred ďalším použitím lieku sa poraďte so svojím lekárom.

Zriedkavé (môžu postihovať menej ako 1 z 1 000 osôb)

Zriedkavo sa môžu objaviť bolesti hlavy.

Veľmi zriedkavé (môžu postihovať menej ako 1 z 10 000 osôb)

Počas používania Infectoscabu boli vo veľmi zriedkavých prípadoch hlásené kožné poškodenia (odreniny), zápaly vlasových folikulov (folikulitída) a znížená pigmentácia kože.

U citlivých/alergických pacientov sa vo veľmi zriedkavých prípadoch počas užívania jednotlivých zložiek pyretrínovej skupiny vyskytli problémy s dýchaním.

Neznáme (častosť výskytu sa nadá odhadnúť z dostupných údajov)

Na pokožke sa môžu objaviť reakcie neznášanlivosti lieku (kontaktná alergia) reprezentované svrbením, začervenaním, pľuzgiermi alebo žihľavkou (urtikária). Tieto reakcie sa môžu rozšíriť mimo oblasti ošetrovanej kože. Môže sa vyskytnúť nutkanie na vracanie (nauzea). Neboli hlásené žiadne prípady vracania po použití Infectoscabu, ale sú známe v spojitosti s inými liekmi obsahujúcimi permetrín.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Svrab

Uchovávání

Olejové kapky Vigantol uchovávejte při teplotě do 25 stupňů Celsia a v původním obalu, aby byl obsah chráněn před světlem. Zákal a zvýšená hustota roztoku způsobená případným působením chladu se odstraní ponořením lahvičky do teplé vody a roztok je možné dále použít.

Zdroj: Kapky Vigantol – vitamín D

Olejový radiátor 9

Olejový radiátor s devíti žebry. Příkon radiátoru je 2000 W, má tři nastavitelné výkonové stupně: 800, 1 200, 2 000 W. Radiátor je opatřen čtyřmi kolečky pro snadný transport a praktickým úchopem pro přenášení. Rozměry radiátoru jsou 240 x 410 x 630 mm (h x š x v). Radiátor je vybaven speciálně termickými otvory pro efektivnější topení a prostorovým termostatem s funkcí proti zamrznutí.

Zdroj: Olejové radiátory

Olejový radiátor Ardes 473

Olejový radiátor Ardes 473 s jedenácti žebry. Příkon radiátoru je 2 000 W, má tři nastavitelné výkonové stupně: 1 000, 1 500, 2 000 W. Radiátor je opatřen čtyřmi kolečky pro snadný transport, praktickým úchopem pro přenášení. Rozměry radiátoru jsou 240 x 490 x 630 mm (h x š x v). Radiátor je vybaven speciálně termickými otvory pro efektivnější topení a prostorovým termostatem s funkcí proti zamrznutí.

Zdroj: Olejové radiátory

Olivy a olivový olej

Olivový olej je považován za významný prostředek proti stárnutí a rakovině již celá staletí. Díky obsaženým antioxidantům podporuje buněčné membrány a činí buňky stabilnějšími vůči volným radikálům. Antioxidanty v olivovém oleji mají významný anti-aging efekt a také chrání buňky před změnami vyvolávajícími vznik rakoviny. Olivový olej je také vydatným zdrojem nenasycených mastných kyselin - kyseliny olejové a linoleové. Podle výzkumu provedeném Dr. Menendezem olivový olej – resp. v něm obsažené kyseliny – pomáhají lékům při rakovině prsu. Toto synergické působení kyseliny olejové např. s lékem Herceptinem zvyšuje zničení většího počtu rakovinových buněk. Navíc kyselina olejová zvyšuje produkci proteinů, které potlačují zhoubné bujení.

Zdroj: Potraviny v boji proti rakovině

Odbarvovací lázeň na vlasy

Zesvětlovací lázeň na vlasy, jak název napovídá, slouží k zesvětlení barvy. U zesvětlení vlasů stejně jako u barvení a odbarvování musí dojít k chemické reakci. Aby došlo ke stažení uměle dodaného pigmentu, je potřeba použít melírovací prášek a peroxid. Aby nedošlo k úplnému odbarvení, míchají se tyto dva prostředky v poměru 1 : 2 anebo se k nim přimíchává šampon.

Složení

Peroxidová lázeň se skládá z těchto ingrediencí: odbarvovací prášek, 6% peroxid vodíku, šampon, požadovaná hnědá barva.

Postup

Odbarvovací prášek, peroxid vodíku a šampon smícháme v poměru 1 : 3 : 3. Naneseme na vlasy, a to tak, že je nejprve rozdělíme na 3 části. Poté barvíme postupně od zdola a následně vlasy promasírujeme, jako když si myjeme hlavu šamponem. Přesný čas, jak dlouho nechat směs na hlavě, je individuální, musíte si to kontrolovat sami, ovšem maximální doba je 60 minut. Je dobré do odbarvovací lázně kápnout i pár kapek oleje – pro šetrnější odbarvování. Výsledek odbarvení bude stejný, ale vlasy budou méně poničené. Mějte na paměti, že odbarvovací lázní zesvětlující vlasy z tmavě hnědé na světle hnědou nikdy hned nedocílíte krásné studené barvy. Podtón vlasů vždy bude teplý.

Připravenou směs můžete nanášet jak na mokré, tak na suché vlasy, ale lepší je na suché vlasy. Takto samozřejmě můžete postupovat i při odbarvení černých vlasů.

Zdroj: Vymývací lázeň na vlasy

Výhody olejových radiátorů

Jednoduchá a rychlá montáž, nenáročná obsluha, pohodlný typ vytápění, nulové náklady na údržbu. Nízké pořizovací náklady u olejových radiátorů jsou způsobeny tím, že se nemusí budovat kotelna, komín, přívod plynu a rozvody do jednotlivých místností. Můžeme zde využít i sekundární úspory, kdy se šetří také na provozu ostatních elektrospotřebičů, jelikož pro elektrické vytápění existují zvláštní tarify umožňující používat levnější energii. Další výhodou je, že lze jednoduše regulovat teplotu termostatem přímo na olejovém radiátoru, případně je možné použít bezdrátovou centrální regulaci. Díky tomu se jedná o nejdokonaleji regulovatelný topný systém s nejmenší měrnou spotřebou energie. Jedná se o topná tělesa, která jsou čistá, bezpečná a nehlučná. V dnešní době jsou vyráběny v pěkném designovém provedení. Olejové radiátory nevysouší vzduch a nevíří prach.

Zdroj: Olejové radiátory


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP