Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

ROWATINEX NA ZANET MOČ CEST

OBSAH

Zánět močových cest

Uvádí se, že každá třetí žena prodělala zánět močového ústrojí už před 24. rokem života. Po prvním zánětu však dochází k častým recidivám, které mohou vyústit až v zánět ledvin.

  • Zhruba 50% žen celkové populace prodělalo zánět močových cest alespoň jednou v životě
  • Až v 50 % případů po prvním zánětu močových cest dochází u žen k recidivě
  • Celkem 5% žen trpí opakovanými záněty

Zdroj: Záněty močových cest a léčba

Diskuze

V diskuzi JAK BRÁT FUROLIN? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Manžel dostal k užívání lék Furolin bez bližšího určení, v lékárně mi řekli, že ho má užívat 1 tabletu po 8 hodinách a hlavně po jídle! To nám dělá velké potíže - jednak jíme od 8 hodin ráno do 17 snídani, oběd i večeři a to se moc do intervalů léků nehodí. Sice by možná šlo v 8 snídat, možná i večeři v 16 (i když je to všechno jídlo během 8 hodin!), ale jak do toho zasunout 24,00 hodinu ??
Hledala jsem v návodu něco bližšího, ale tam NENÍ nic uvedeno a na internetu jsou jen problémy jiných!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata Nápravníková.

Dobrý den,
spoustu let mám v močovém měchýři ecoli vzhledem k tomu,že se jich nelze zbavit a vzhledem k tomu, že mi nečiní velké potíže urolog rozhodl mne neléčit. Občas mám, ale zánět močového měchýře, tak jednou za 1 -2 roky. Tentokrát se mi vrátil zánět po 3 týdnech. Při prvních příznacích jsem v obou případech brala kapky ROWATINEX, nemoc se zklidní, ale nevyléčí, nakonec stejně musím brát Furolin. Přemýšlím jak zabránit tomu aby se ecoli usazovaly v močovém měchýři. Na trhu je spousta doplňků stravy, pomůže vůbec něco? Koupila jsem si Kanadské brusinky, které chci brát dlouhodobě, provádím cviky na posílení pánevního dna, mám naději na úspěch? Mám dotaz, jestli není něco odzkoušeného, také jak zlepšit kvalitu stěny močového měchýře?

Děkuji předem za odpověď R. Nápravníková

Zdroj: diskuze Jak brát furolin?

Rowatinex kapky

Produkt Rowatinex kapky je určen pouze k vnitřnímu užití. K přesnému odměření dávky roztoku použijte vždy kapátko. U kapek po každém použití lahvičku dobře uzavřete. BALENÍ: kapky 10 ml.

Zde můžete vidět cenu léčiva Rowatinex kapky.

Zdroj: Rowatinex

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT MOČOVÝCH CEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kara.

Zánět močových cest mě zlobil docela často. Na ORL jsem byla docela častým hostem. Pak jsem dala na radu jedné pacienty v čekárně a koupila si Probiolact. Jsou to nějaká probiotika. Musím uznat, že zabraly.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

Ono je super když má každý vyzkoušené to "svoje". Já zase nedám dopustit na brusinky od Vito Life.

Zdroj: diskuze Zánět močových cest

Rowatinex v těhotenství

Přípravky Rowatinex by neměly být podávány ženám v prvních 3 měsících těhotenství a po dobu kojení.

Zdroj: Rowatinex

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Ahoj ve spolek, už opakovaně trpím zánětem močových cest a fakt už nevím a přitom mi přijde, že jsem zkoušela už cokoliv.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína.

Ahoj Janko, já taky imrvére jsem trpěla záněty močáky a byla jsem už bezradná a pak mi moje sestřenice doporučila přírodní lék Canephron a teď jsem happy jak nikdy dřív.

Zdroj: diskuze Zánět močových cest a probiotika

Rowatinex tablety

Rowatinex tablety nesmějí být používány po uplynutí doby použitelnosti uvedené na obalu. Uchovávejte mimo dosah dětí! Uchovávejte při teplotě do 25 °C. BALENÍ: 20, 50 a 100 tobolek.

Zde můžete vidět cenu léčiva Rowatinex tablety.

Zdroj: Rowatinex

Diskuze

V diskuzi ANTIBIOTIKA FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Na zánět močových cest jsem dostala také Furolin. Mám špatné trávení a po přečtení diskusí jsem měla hrozný strach. První 2 tabletky jsem cítila , ale snažila jsem se dle rad stále jíst,hodně pít, 1/2 hodiny po užití tabletky si nelehat a mně moc pomohá žvýkat stále žvýkačku. Dnes ho jím 7 den a není mi špatně, nejsem unavená , ani mě nebolí hlava. Na kontrolu k lékaři teprve půjdu, ale bolesti podbřišku přestaly asi 4.den.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majda.

Ano, je to přesně jak píšete. Furolin účinkuje dobře na zánět močových cest a když se užívá s jídlem a ne na lačno, tak nejsou znát žádné vedlejší účinky. Za mě Furolin dobrý, ale musí se užívat na plný žaludek.

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Jak dlouho užívat Rowatinex

Přesnou dobu léčby přípravkem Rovatinex vždy určí ošetřující lékař. Obvyklá doba léčby je v řádech měsíců.

Zdroj: Rowatinex

Poradna

V naší poradně s názvem BLANKY V MOČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra 123.

V moči mě plavou malé blanky jedna větší blána.Co to je?
Bolí mě v podbříšku.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejspíše máte zánět močových cest. Bližší určení příčiny je možné po laboratorním vyšetření moči. Zastavte se u svého praktického lékaře nebo zajděte na urologii, kde vám pomůžou objasnit tyto projevy.

Zdroj: diskuze Blanky v moči

Zkušenosti s Rowatinexem

Rowatinex se používá k léčbě akutních i chronických onemocnění močových cest, při zánětech a infekcích močových cest, ke zmírnění zejména kolikovitých křečí. Je vhodný při ledvinových a močových kamenech a napomáhá k jejich rozpadu, rozpouštění a vyplavování. Rowatinex může ovlivňovat účinek léků používaných ke srážlivosti krve a léků, které jsou používány ke zlepšení činnosti jater a vylučování žluči nebo jsou metabolizovány v játrech nebo v ledvinách. Rowatinex je zpravidla velmi dobře snášen. U osob přecitlivělých na některou jeho složku se mohou objevit mírné alergické kožní reakce (zejména u kapek). Ve zcela ojedinělých případech byly popsány žaludeční obtíže a nevolnost.

Zdroj: Rowatinex

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT MOČÁKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marťas.

Zánět močáku mě trápil docela dlouho. Dělám v dost chladném prostředí a problémy s močákem jsem míval hodně často. Pokaždé jsem dostal antibiotika. Pak mi kdosi v práci poradil Probilact. Co jsem ho začal brát, nevím, co to zánět je. Bomba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radim.

Dlouho jsem nevěděl, jak na zánět močových cest. Stačilo se trochu nachladit a hned jsem měl problémy. Preventivně jsem si dával brusinky nebo různé preparáty s nima. Ale když už se zánět rozjel, skončil jsem doma na antibiotikách. Jednou jsem dokonce musel i do špitálu. Tam mi výborně poradili. Ošetřující doktor mi řekl o probiotikách. Za zkoušku prý nic nedám. Vyzkoušel jsem Probiolact a už víc než půl roku mám od zánětu pokoj.

Zdroj: diskuze Zánět močáku

Zánět průdušnice

Zánět průdušnice se obvykle vyvine ze zánětu horních cest dýchacích a rozšiřuje se i na průdušky. K zánětům průdušnice a průdušek jsou velmi náchylné děti od dvou do sedmi let. Zánět průdušnice se někdy může rozšířit i na zánět hrtanu nebo vyvinout v zápal plic. Zánět průdušnice je častý u dětí.

Zdroj: Zánět průdušek

Diskuze

V diskuzi FUROLIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bára.

Prášky sem užívala 2 dny. Bylo mě po nich tak strašně nevolno, pořád sem zvracela a bylo mě šíleně špatně... Prášky sem vysadila a je mě zase dobře... Fůj už nikdy!! A ta nálepka mě taky děsí :O

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michaela.

Já jsem dostala kdysi furolin na zánět moč.cest, po předposledním prášku se mi udělaly pupínky na dlaních a stehnech a děsně to svědelo a zároveň bolelo, horečka zimnice, no nic moc, prášky jsem vysadila u Dr mi řekla že takhle alergie na prášky nevypadá ale po vysazení to zmizelo, zánět byl doléčen i tak ale už furolin nechci.

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Dávkování

Kapky

Nedoporučí-li lékař jinak:

  • Dospělí: 4–5krát denně 3 až 5 kapek na kostku cukru nebo kousek sucharu před jídlem.
  • Děti od 6 do 14 let: 3–4krát denně 1 až 2 kapky na kostku cukru, kousek sucharu nebo piškotu před jídlem.

Tobolky

Nedoporučí-li lékař jinak:

  • Dospělí: 3–4krát denně 1 tobolku před jídlem.
  • Děti od 6 do 14 let: 1–2krát denně 1 tobolku před jídlem.

Zdroj: Rowatinex

Poradna

V naší poradně s názvem CIPRALEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Dosoudilová.

Dobrý den,užívám na nervy cipralex už přes 10 let a mám veliké problémy s očima,mám zelený zákal a bolí mě oči,říkali mi,že mám suché oči a kapu si každý den 6x i více suché slzy,vyzkoušela jsem jich strašně moc, dokonce ve Zlíně mi dělali z krve a nic nezabírá, teď si kupuju kapky bez kponzervantů, nic moc,mám veliké obtíže, taky mám chronický zánět močového měchýře a právě teď studuju léky ROWATINEX, které mi v lékárně nabídli a u toho jsem našla článek, že ten Cipralex jeho užívání může způsobovat právě ty suché oči i močový měchýř, prosím vás,co je na tom pravda????žádný lékař mi toto nikdy neřekl, je mi 54 let, děkuji za informace

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Požádejte svého lékaře - psychiatra, aby Vám místo Cipralexu naordinoval jiný lék, vhodný k Vašemu zdravotnímu stavu. Sama antidepresiva neměňte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cipralex

Komplikace cystitidy

Akutní zánět močového měchýře může při častějším opakování přejít do chronické fáze. Může se šířit vzhůru močovodem k ledvinovým pánvičkám, eventuálně i ledvinám, a způsobit jejich funkční nedostatečnost. Tato komplikace je pozorována vzácně, častěji u těhotných. Zánět močového měchýře v těhotenství by se proto měl brát vždy vážně. Není-li včas léčen, vede až u 30 % těhotných k akutnímu zánětu ledvinových pánviček. Aby se tomu předešlo, léčí se  těhotenství vylučování bakterií močí, i když je neprovází zjevné onemocnění.

Zdroj: Zánět močových cest alias akutní cystitida

Diskuze

V diskuzi ANTIBIOTIKA FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kucerova marie.

Furolin užívám již 4 měsíce, vždy jednu tabletu večer, aby se mi
nerozjel znovu zánět močových cest. Je to vůbec dobré, takhle dlouhodobě ho užívat. Je ale pravda, že mi zánět polevil - nemám bolesti a pálení. Bylo mi řečeno, že to někdo užívá až do smrti. Je mi 75 roků, jsem schopná a celkem kromě artrozy nemám problémy.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Smrt při dlouhodobém požívání tohoto jedu na sebe jistě nenechá dlouho čekat. Játra nebudou otravě čelit věčně...

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Infekce močových cest

Zánět močových cest způsobuje přítomnost škodlivých bakterií ve sliznicích dolních močových cest a měchýře. V 80 % jde o bakterie Escherichia coli, v 5–15 % pak o Staphylococcus epidermidis a Enterococcus faecalis či Streptococcus viridans. Opakované infekce nemocných po předchozí časté léčbě antibiotiky způsobují v 5–10 % již vyselektované odolné bakterie, jako je Pseudomonas sp., Klebsiella sp. a Proteus sp. Všechny tyto bakterie jsou velmi důležitými obyvatelkami střevní mikroflóry, kde některé z nich hrají velmi důležitou roli při trávení. Problém však může přijít ve chvíli, kdy tyto bakterie opustí své přirozené prostředí a z konečníku „vycestují“ do močové trubice a dále do močového měchýře. Tady se totiž z přátelských bakterií rázem stávají nechtěnými a škodlivými vetřelci.

Zdroj: Známky a příznaky infekce močových cest

Diskuze

V diskuzi WOBENZYM ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Wobenzym mi pomohl od opakujících se zánětů močových cest. Právě minulý rok jsem ho brala po dobu tří měsíců. Od té doby jsem zatím neměla další zánět.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Wobenzym účinky

Příznaky a projevy zánětu močových cest

Prvním příznakem zánětu močových cest je bolest v podbřišku, později nutnost častého močení, ale jen s produkcí malého množství moči. Dále při močení můžeme cítit nepříjemnou řezavou a pálivou bolest, zejména ke konci vyprazdňování. Moč může mít mírně načervenalou barvu, což je dáno obsahem krvi v moči, která se tam dostane z důvodu podráždění sliznice močových cest. Dále se může objevit mírně zvýšená teplota. V pokročilejším stadiu infekce močových cest se objevuje vyšší tělesná teplota, třesavka, červeně zbarvená moč s větším podílem krve, výtok z pochvy a dále bolest zad v oblasti beder. To většinou znamená, že se infekce z močového měchýře rozšířila dál a zasáhla pravděpodobně i ledviny. Toto je stav, který vyžaduje okamžitou pomoc lékaře, protože vážně ohrožuje naše ledviny a tím i naše zdraví.

Zdroj: Zánět močových cest

Diagnóza cystitidy

  • laboratorní vyšetření
  • kultivace
  • u mužů vyšetření konečníku
  • při opakujících se zánětech nutno vyšetřit průchodnost abnormality močových cest – sonografie, vylučovací urografie

Klinické příznaky jsou velmi typické: časté nucení na moč a pálení při močení, někdy vločkovitý vzhled a nepříjemný zápach moči nenechávají nikoho na pochybách, že jde o cystitidu. Vždy je vhodné provést vyšetření močového sedimentu a bakteriologické vyšetření. Moč pro laboratorní vyšetření se odebírá po důkladném očištění ústí močové trubice do sterilní nádobky, která je spolu s příslušným poučením předána nemocnému ošetřujícím lékařem. V laboratoři jsou identifikovány bakterie, které způsobily zánět, aby mohla být nasazena optimální léčba antibiotiky.

Zdroj: Zánět močových cest alias akutní cystitida

Cipralex a infekce močových cest

CIpralex může způsobovat záněty močových cest a zvýšit frekvenci močení, ale jen u některých pacientů.

Zdroj: Nežádoucí účinky Cipralexu

Jak vzniká zánět spojivek?

Zánět spojivek je infekční nebo alergické onemocnění, při němž postiženému nateče oko a má problémy s viděním. Při infekčním zánětu, který může způsobovat například bakterie Staphylococcus aureus nebo dokonce chlamydie, oko produkuje hnis. Zánět spojivek může být i virového původu, například jako vedlejší projev spalniček nebo zánětů horních cest dýchacích.

Záněty spojivek lze dělit podle několika kritérií, jež se vzájemně doplňují. Podle průběhu je dělíme na hyperakutní (příznaky onemocnění se vyvíjejí během několika málo hodin po setkání s infekcí), akutní (příznaky se vyvinou obvykle během několika hodin až dnů, během týdne dochází k postižení druhého oka a netrvá déle než 4 týdny) a chronické, trvající déle než čtyři týdny.

Zdroj: Zánět spojivek

Samostatná pomoc

Při léčení infekce močových cest je důležité dbát na pravidelné užívání antibiotik podle předpisu lékaře. Dále je nutné dodržovat pravidelný pitný režim, který je důležitý zejména v letním období. Také je potřeba být v klidu a teple. Měli bychom zejména dát pozor na to, aby oblast podbřišku a zad v oblasti ledvin byla v teple. V žádném případě byste si však neměli sami ordinovat antibiotika. To může udělat jen doktor na základě analýzy moči. Důležitý je typ, dávka a délka podávání antibiotika – to laik nemůže sám posoudit. Bez návštěvy lékaře bychom si svůj zdravotní stav mohli jen zhoršit.

Zdroj: Zánět močových cest


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP