Informace od zdravotní sestry

MENU

  

KREVNÍ TLAK

  

LÉKY

  

RTY

  

BRADAVICE

  
Téma

ŠEST DNÍ PO SKONČENÍ MENSTRUACE RŮŽOVÝ VÝTOK MŮŽE ZNAMENAT TĚHOTENSTVÍ

OBSAH

Šípkový olej, označovaný také jako růžový olej, je královnou mezi oleji, podobně, jako je růže královnou mezi květinami. Šípkový olej se užívá jako součást té nejluxusnější kosmetiky a je určený především pro zralou pleť. V péči o pleť předává pokožce své vynikající pečující, vyhlazující a omlazující účinky. Při vnitřním užití posiluje libido a zmírňuje neplodnost. Jak se takový růžový olej vyrábí a jestli je možné si ho vyrobit doma, se podíváme v tomto článku.

Zdroj: Růžový olej domácí výroba

Poradna

V naší poradně s názvem RŮŽOVÝ VÝTOK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel V..

Dobrý den,7.1.2019 jsem měla poslední menstruaci a 21.1. jsem měla asi 2 dny růžový výtok. Mohla bych být těhotná? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nejspíš ne. Doba pro oplodnění (ovulace) by vycházela až na současné dny. Pro jistotu doporučuji udělat těhotenský test. Růžový výtok může mít několik příčin. Blíže k jejich určení se dá dojít až po vyšetření u gynekologa.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Růžový výtok místo menstruace

Růžový výtok místo menstruace může znamenat anovulační cyklus. Krvácení u anovulačních cyklů může být buď výrazně slabé, nebo naopak výrazně silné. Silné anovulační krvácení u starších žen může být spojeno s fibroidy. Slabá menstruace je výsledkem nedostatečně vyvinuté děložní sliznice. Proč vůbec dochází ke krvácení, když tělu chybí progesteron, jehož pokles spouští klasickou menstruaci?

Krvácení u anovulačních cyklů může být spuštěno jedním ze dvou mechanismů:

  • Hladina estrogenu pomalu vzrůstá, až dosáhne maximální hranice, poté poklesne. Pokles estrogenu pak spustí krvácení.
  • Častěji bývá krvácení vyvoláno odloučením děložní sliznice, která se vyvinula až do stadia, kdy se už nemůže udržet.

Pokud se vyskytne růžový hlen místo menstruace, může se jednat o nachlazení, stres, anebo může jít o hormonální dysbalanci.

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci

Růžový výtok před menstruací

Máte v poslední době světle hnědý či narůžovělý výtok a není to u vás obvyklé? Hnědý ani růžový výtok u žen není „obvyklý“ nikdy, a pokud nejste těhotná, a přesto ho máte, zajděte si ke gynekologovi. Tento výtok mohou mít ženy také pár dní před nebo po menstruaci. Ptáte se, proč vlastně dochází ke „špinění“? Špinění může nastat i tehdy, když se oplodněné vajíčko váže k děložní stěně. Tento neobvyklý výtok většinou doprovází mírné křeče v podbřišku. Špinění však není jediný příznak možného těhotenství. Příznakem těhotenství může být také časté močení. Pokud i vy máte v poslední době nutkání často navštěvovat toaletu a nikdy tomu tak nebylo, může to znamenat hodně věcí, například to, že pokud vás to při močení pálí, zřejmě trpíte zánětem močových cest – urgentně navštivte lékaře! Časté návštěvy toalety mohou znamenattěhotenství. Pokud si nejste jistá, je dobré udělat si těhotenský test.

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem TĚHOTENSTVÍ A BLEŠÍ KOUNUTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohmova.

Jak může být kousnutí blechou nebezpečné v polovině těhotenství.?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kousnutí od blechy během těhotenství může znamenat riziko vzniku alergické reakce. V oblastech s výskytem malárie může blecha těhotnou ženu nakazit malárií.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Těhotenství a bleší kounuti

Růžový výtok po ovulaci

Asi u 10 % žen se vyskytuje špinění uprostřed cyklu, trvající většinou jeden až dva dny. Bývá to častější u žen s dlouhými cykly. Špinění se objevuje v období nejplodnějšího bílkového hlenu, čímž hlen dostává hnědý, růžový nebo červený nádech. Je to dáno náhlým poklesem estrogenu před ovulací, není třeba se tím znepokojovat, naopak – v těchto dnech je žena nejplodnější. Pokud však špinění trvá déle než dva dny, pokud přetrvává i po vzrůstu bazální teploty, nebo pokud se místo špinění objeví jasně červené krvácení, je třeba to konzultovat s lékařem.

Pokud zaznamenáte jeden až dva dny špinění v období 7–14 dnů po ovulaci, může to znamenat, že jste těhotná. Uhnízdění zárodku v děloze lehce naruší její sliznici, to pak může vyvolat slabé špinění. Nedostaví-li se do 18 dnů po ovulaci menstruace a teploty zůstávají vysoké, těhotenství je potvrzeno i bez těhotenského testu.

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci

Poradna

V naší poradně s názvem RŮŽOVÝ VÝTOK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel V..

Takže ovulaci bych měla mít až teď? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano, ovulace by měla probíhat v těchto dnech.

Zdroj: diskuze Jak dlouho trvá uhnízdění vajíčka

Růžový výtoktěhotenství

Krvácení v graviditě vždy vyžaduje vyšetření! Krvácení v těhotenství se sice vyskytnout může, ale klasická menstruace, kdy se odlučuje zbytnělá sliznice a tím dochází ke krvácení, není možná. V těhotenství se pohlavní orgány ženy více prokrví – to platí i pro děložní čípek, a tak se může stát, že se při anebo po pohlavním styku objeví slabé špinění. Pokud k tomu nejsou další příznaky, jako je silná bolest v podbřišku a špinění bylo jednorázové, neopakovalo se a nezačali jste krvácet, tak není důvod panikařit. Pohlavním stykem se miminku neublíží. V těhotenství je také žena náchylnější ke kvasinkové infekci pochvy, takže se může po pohlavním styku objevit i kvasinkový výtok.

Zdroj: Narůžovělý výtok mimo menstruaci

Diskuze

V diskuzi ŠPINĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

prosím o radu ohledně drobného hnědého špinění od 28DCtedy termín menstruace za 3 dny následovao malé krvácení za další 2 jen světle hnědé špinění břicho ani podbřišek nebolí těhotenství v mém případě vylučuji může se jednat o infekci či zánět čípku i když to vše začalo až v termínu předpokládané menstruace?děkuji..

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Špinění

Co znamená růžové špinění místo menstruace

Růžové špinění může signalizovat sníženou hladinu hormonů v menopauze. Pokud zaznamenáte růžové špinění v půlce menstruačního cyklu, může to znamenat rané těhotenství, hormonální nerovnováhu nebo onemocnění reprodukčních orgánů.

Zdroj: Špinění místo menstruace v přechodu

Špinění v 7. týdnu těhotenství

Pokud krvácení v 7. týdnu těhotenství nemá intenzitu menstruace, tak pohotovost navštěvovat nemusíte. V prvním trimestru bohužel nejsou lékaři schopni těhotenství nikterak zachránit, i kdyby se jednalo o hrozící potrat, platí zde pravidlo vše, anebo nic. Špinění v 7. týdnu těhotenství však nemusí nutně znamenat potrat. Špinění v prvním trimestru je poměrně časté.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství

Poradna

V naší poradně s názvem PŘECHOD A TĚHOTENSTVÍ V PŘECHODU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maria Kališová.

Může žena přít do iného stavu když je v přechodu? Poslední menstruaci jsem měla v loni na podzim.Toje už tak tři roky co mívam mestruaci dvakrát do roka.Děkují za brzkou otpovět.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Je-li přítomna menstruace, může stále dojít k otěhotnění. Doporučuji koupit těhotenský test a pokud vyjde pozitivně, tak situaci co nejdříve řešit se svým gynekologem.

Zdroj: diskuze Přechod a těhotenství v přechodu

Dlouhá slabá menstruace

Dlouhá slabá menstruace může být projevem počátečního těhotenství, nebo se objevuje u děvčat, která začínají menstruovat. Je opravdu běžné, že v začátcích bývá menstruace slabá a dlouhá.

Zdroj: Prodloužená menstruace

Diskuze

V diskuzi JAKA JE ŠANCE NA TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Štefániková .

Dobrý den .Je mně 3let mam 12leteho syna a po porodu mne menstruace pomalu odisla, az tak ze muj či klus je dost nepravidelný, momentálne do roka menstruluji 3krat za rok a to tak 4 dny.ted poslední menstruace bila 22.12.2015 a končila 26.12.15, jaka je šance na těhotenství a kdy mne začínají plodného dny nebo kdy se pokusit o miminko?Prosím odpovězte mne na mail.dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Světlana.

Dobrý den,
Ve vašem případě by byla dobrá návštěva u gynekologa, který zjistí důvody vaší nepravidelné menstruace.

Zdroj: diskuze Jaka je šance na těhotenství

Výtok z konečníku v těhotenství

Při výtoku z konečníku v těhotenství je vhodné navštívit gynekologa, který provede výtěr z konečníku na mikrobiologické vyšetření, zda se nejedná o zánět bakteriálního původu. Konečník je možné mazat krémem Bepanthen sensiderm a dodržovat zvýšenou hygienu. Možné je i proktologické vyšetření konečníku.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Špinění týden po menstruaci

Špinění po skončení menstruace může být zcela fyziologické - spousta žen místo krvácení pouze špiní, často pak při užívání hormonální antikoncepce, kdy se krvácení stává obecně slabším. Pokud ale žena menstruuje normální intenzitou a následující měsíc po menzes pouze špiní, pak je nutné ověřit, zda se nejedná o těhotenství.

Zdroj: Co značí špinění

Poradna

V naší poradně s názvem KRVACENI PO MENSTRUACI A ŠPINĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dobry den , měl jsem nechráněný sex s moji přítelkyní ihned jak ji skončila menstruace a o den později měla slabší krvceni a špinění . Muže být těhotná ? Nebo je to jen nějaký hormonalní výkyv či to značí něco v nepořadku . děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sex ihned po skončení menstruace nikdy nemůže vést k otěhotnění. Vajíčko, které bylo připraveno na oplodnění vyšlo během menstruace ven z těla ženy a to nové v prvních dnech není ještě připraveno. Slabší krvácení po menstruaci může být jen dozvukem předchozí menstruace, které bylo podníceno masáží dělohy během pohlavního styku s vámi.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sex po menstruaci

Co znamená hnědý výtok místo menstruace

Menstruační krev sestává z krve, staré výstelky děložní (endometria), hlenu, který pokrývá vaginu, a z vaginálních bakterií. Její součástí je i neoplodněné vajíčko – to je však pouhým okem neviditelné. Je odlišná od normální krve nejen svým složením, ale také fyzikálními vlastnostmi. Výstelka (endometrium) je pevný materiál, který vidíme v menstruační krvi jako pevný kus či sraženinu.

Hnědý až černý výtok se často objevuje ke konci menstruace. Může to být ale i krev, která zůstala v děloze v nějakém záhybu z předešlé menstruace. Objevuje se rovněž u žen, které menstruují častěji – mají krátký cyklus. Pokud je krev i nadále tmavě červená, může to být známkou počínajícího potratu nebo přítomnosti nezhoubného nádoru.

Zdroj: Špinění místo menstruace v přechodu

Co znamená špinění hned po menstruaci

Špinění hned po menstruaci může znamenat hormonální nerovnováhu. Řešením by bylo užívat hormonální antikoncepci, která by cyklus zpravidelnila. Samozřejmě v první řadě je nutné vyloučit těhotenství. Takže než vyhledáte lékaře, je dobré vyloučit těhotenství pomocí těhotenského testu.

Zdroj: Špinění po menstruaci

Jak na výtok z konečníku u dětí

Výtok se u dětí může vyskytovat při nákaze roupy, při zánětu nebo při mykóze. Také u poruchy svěrače. Je vhodné provést lékařské vyšetření.

Zdroj: Výtok z konečníku - příčiny

Slabá menstruace

Ani krátká menstruace nebo velmi slabá menstruace nejsou v pořádku. Mohou vám naznačovat zvýšenou funkci štítné žlázy či nemoc ledvin.

Zdroj: Žena v přechodu a menstruace v přechodu

Dlouhá menstruace v přechodu

Dlouhá menstruace v přechodu vyžaduje jediné, a to gynekologické vyšetření a popřípadě následnou kyretáž.

Zdroj: Prodloužená menstruace


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ZDRAVÍ-LÉČBA

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP